Milosrđe u oca Pija

16,00 €
s PDV-om
Težina: 0.20 kg
Rasprodano

Ova sjajna knjiga nudi istinski portret sv. oca Pija u odnosu na milosrđe, pokušavajući istražiti različite oblike toga milosrđa, preko živoga glasa onih koji su ga, preko njegova djela, osobno iskusili. „Čak i kad se otac Pio ponašao prema hodočasnicima s prividnom krutošću, oni su se, shvativši težinu grijeha i uistinu raskajani, gotovo uvijek vraćali u smirujući zagrljaj sakramentalnog oproštenja”, pisao je o ocu Piju još papa Ivan Pavao II., danas i sam svetac. Predstojnik Papinskoga vijeća za promicanje nove evangelizacije, kardinal Rino Fisichella, u predgovoru knjizi kaže kako se „milosrđe sv. oca Pija nije svodilo na ispovjedaonicu, nego se očitovalo i u konkretnim gestama koje su omogućavale iskustvo Gospodnje ljubavi, čak i na vlastitu tijelu”. Upoznati toga sveca značilo je zapravo upoznati čudo Božje providnosti i njegova silnoga milosrđa koje je obilno dijelio upravo preko oca Pija, koji je mnogo vremena posvećivao ispovijedanju jer je bilo toliko onih koji su klečali do njegovih nogu kako bi primili odrješenje.

„Ova sveta godina, u odnosu na prethodne, sadrži mnoge novosti, koje je papa Franjo nagovijestio u buli Misericordiae vultus (Lice milosrđa). Među tim novostima treba spomenuti utemeljenje Misionara Milosrđa, oko tisuću svećenika i posvećenih osoba, kojima će Papa osobno dodijeliti poslanje da budu 'znak majčinske brižnosti Crkve prema Božjemu narodu, omogućujući mu da duboko uđe u bogatstvo toga otajstva, tako bitnoga za vjeru' (…) Papa Franjo odredio je da njihovo poslanje bude obilježeno prisutnošću relikvija oca Pija, kao i onih sv. Leopolda Mandića. Tom gestom Papa svima želi pružiti uzor koji valja nasljedovati. Veliki dio službe oca Pija i oca Leopolda odvija se, zapravo, u pružanju sakramenta pomirenja.

Otac Leopold manje je poznat od svoga subrata iz mjesta San Giovanni Rotondo, no obojicu povezuje dar pružanja milosrđa, osobito u omogućavanju vjernicima da iskuse opraštajuću Božju ljubav (…) Milosrđe sv. oca Pija nije se svodilo na ispovjedaonicu, nego se očitovalo i u konkretnim gestama koje su omogućavale iskustvo Gospodnje ljubavi, čak i na vlastitu tijelu. Svima rječito svjedoči utemeljenje bolnice 'Casa Solievo dello Sofferenza' (Dom za olakšavanje patnje) realizirano žarkom željom toga poniznog kapucina (…) Sljedeće stranice pružaju portret oca Pija u odnosu na milosrđe, pokušavajući istražiti različite vidove toga milosrđa, preko živoga glasa onih koji su ga, preko njegova djela, osobno iskusili. Želja mi je da ovo štivo potakne čitatelje da vjerodostojnije žive, po uzoru na sv. Pija iz Pietrelcine, Izvanredni jubilej milosrđa“, piše u uvodnoj riječi Rino Fisichella, predstojnik Papinskoga vijeća za promicanje nove evangelizacije.

9160500
978-953-11-1025-9
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2016.
14 x 20; 154 str.
Likovi

Možda će Vam se i ovo svidjeti