Svaki dan u zrcalu Božje riječi

Svagdanje homilije
200,00 kn
s PDV-om

Nakon knjige nedjeljnih i blagdanskih homilija „Riječ Božja u promišljanju trenutka“, objavljene 2009. godine, poznati varaždinski kapucin i dugogodišnji član i predsjednik skupštine Kršćanske sadašnjosti, o. Bono Zvonimir Šagi ovom knjigom na neki način zaokružuje svoj homiletski krug nuđajući nam svoja razmišljanja za svaki dan u liturgijskoj godini.
Ove su homilije osobno proživljene i osobno izgovorene u župnoj zajednici u varaždinskoj kapucinskoj crkvi sv. Vida i odraz su konkretnoga trenutka i mjesta, ali uvijek odišu i onom univerzalnošću kakvu može nadahnuti samo Božja riječ.
Prema vlastitom iskazu, otac Bono je od svoje prve sv. mise pa sve do današnjega dana svakodnevno i bez prekida propovijedao pa ove kratke misli s jedne strane svjedoče o zauzetosti, gotovo strastvenosti u naviještanju evanđelja, a s druge strane svjedoče o vremenu, osobnim i zajedničarskim temama koje su se nametale same od sebe – uvijek, dakako, u sukladnosti sa svetopisamskim tekstovima. U tom se smislu zaista može reći kako je otac Bono istinski prorok koji pozna Sveto pismo i životne poteškoće onih kojima prenosi i tumači riječ Božju.
Upravo kao takva ova će knjiga izvrsno moći poslužiti današnjim propovjednicima, ali i vjernicima koji sudjeluju na misnim slavljima, zatim liturgijskim i biblijskim grupama kao i vjernicima koji su zbog životnih okolnosti prisiljeni biti kod svojih kuća.

9180680
978-953-11-0811-9
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Tvrdi (talijanski)
2014.
17 x 23,5; 794 str.
Liturgijska pomagala