• -50%

Misterij Uskrsa

Pashalna radost

4,00 €
2,00 € Uštedi 50%
s PDV-om
Težina: 0.06 kg

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 4,00 €

Stranice knjige Misterij Uskrsa prenose dio nagovora što ih je autor, Raymond Panikkar (profesor na sveučilištu Harvard u SAD-u) izrekao u sveučilišnoj kapeli rimskih studenata pred Uskrs 1963. Prijatelji su njegove nagovore uredili za tisak ostavivši im svježinu i spontanost izgovorene riječi, a kao lijepu uspomenu na život i djelo autora. 

Tema Misterija Uskrsa je radost: duboko ljudsko i religiozno svojstvo koje se, ne bez štete, danas vrlo lako u životu guši. Profesor komparativne povijesti religija iz sjene izvlači duboku dimenziju našeg postojanja ne poništavajući ništa dotada stečeno, a dajući naslutiti širinu i dubinu povijesti čovjekova samoosvajanja i spašavanja. 

Ova knjižica donosi koordinate koje prelaze preko svih paralela i meridijana naše planete i probijaju se kroz mnoge slojeve čovjekove prošlosti. Zato je nešto svježe i novo na njezinim stranicama, a nadasve je prisutno živo svjedočanstvo jedne osobne egzistencije koja pisanjem ne ide za tim da kaže „nešto“, nego da sebe izrekne, sebe saopći, da se iz vjere uzbilji. 

9230100
978-953-151-267-1
Kršćanska sadašnjost
II. izdanje, Zagreb
Meki
1999.
11 x 20; 35 str.
Metanoja
Duhovnost