Moji su korijeni u nebu

Autori:

Pater Ceyrac
80,00 kn
s PDV-om

Volio bih da ova knjižica bude himna radosti, poziv na svjetlost, poklik ljepoti i ljubavi, piše u proslovu autor ove knjige pater Ceyrac, u nas nešto manje poznati francuski isusovaci misionar u Indiji od davne 1937.

Pater Ceyrac preminuo je 2012. godine, a tijekom cijeloga života nije prestajao djelovati u svojem evanđeoskome putu služenja.

U svojoj domovini taj je prijatelj najsiromašnijih poznat koliko i Majka Terezija, a prema riječima bivšeg francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca, koji je napisao predgovor ovoj knjizi, on stoji uz bok sv. Vinku Paulskom, tako omiljenom Francuzima. Pater Ceyrac, Vi ste muž koji pobjeđuje bijedu. Čovjek koji se svom snagom vjere i ljubavi svakodnevno bori protiv hude sudbe koja bije i vrijeđa ljudsku prirodu. Vi ste čovjek koji omogućuje budućnost, svjesni poput Camusa da 'ako čovjek ne uspije pomiriti pravdu i slobodu, onda ne uspijeva ni u čemu', piše Chirac.

Ova je knjiga svjedočanstvo o razlozima jedne svećeničke i kršćanske veličine sazdane na evanđeoskim temeljima.

Pierre Ceyrac je rođen 1914. u departmanu Correze. Pristupivši isusovačkom redu, posvetio se skrbi za najsiromašnije u Indiji gdje djeluje već sedamdeset godina i postao je zbog svojih djela kršćanskoga milosrđa legendom. Objavio je tri knjige – “Pelerin sans frontieres” (1988.), “Tout ce qui n’est pas donne est perdu!” (2000.) te “Moji su korijeni u nebu” (2004.) Biografiju Pierra Ceyraca napisao je godine 2004. novinar Jerome Cordelier pod naslovom “Život za druge”.

9231800
978-953-11-0510-1
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2010.
11 x 20 cm, 179 str.
Metanoja
Duhovnost