Izgubljena Biblija

Otkriveni zaboravljeni spisi

Autori:

J. R. Porter
30,00 €
s PDV-om
Težina: 0.86 kg

Riječ je o knjizi o apokrifima, pobožnim legendama, apokaliptičnim vizijama i proroštvima za kakvom već dugo postoji i potreba i ogromno zanimanje javnosti, posebice nakon nedavno objavljenih knjiga koje, navodno, otkrivaju zbog čega Crkva "skriva" apokrife.

Sada pak ne samo da se daje na uvid antologija svih nekanonskih spisa židovske i kršćanske Biblije, nego se čitatelju nudi i mnogo više. Osim brojnih crteža, fotografija, karata te ilustriranih prikaza kao i reprodukcija vrhunskih umjetničkih djela koja su nastala tijekom povijesti na poticaj tekstove ove vrste, autor jedan od vrsnijih stručnjaka za ovu problematiku čitatelju nudi opću čitanku tih tekstova, procjenjujući njihov kontekst, vlastitost i važnost.

Svako djelo uvršteno u ovu zbirku predstavljeno je kroz reprezentativni izbor tekstova, koji su uz to popraćeni sažetim i vrlo informativnim uvodima i tumačenjima kao i neophodnim podatcima potrebnim za dataciju i kontekstualizaciju spisa.

Knjiga je važna za povjesničare umjetnosti, za studente Biblije i kršćanske tradicije i za svakoga čitatelja koji se želi upoznati s toliko znakovitom apokrifnom književnosti.

9250290
978-953-11-0590-3
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki, klapne
2011.
18 x 23,5; 256 str.
Monografije

Možda će Vam se i ovo svidjeti