Utjelovljenje u kristologiji Johna Hicka - eKnjiga

Kritička analiza

21,50 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajete OVDJE

Knjiga Utjelovljenje u kristologiji Johna Hicka svima koji se zanimaju za kristološke teme, profesorima i studentima, osobito ako pritom žele dublje ući u pitanja koja se danas katoličkoj teologiji suprotstavljaju, slično kao što su to nekada činila prva krivovjerna učenja. Djelo može biti od pomoći u boljem razumijevanju i razjašnjavanju takvih strujanja.

John Harwood Hick (1922. - 2012.) bio je profesor emeritus filozofije religije na Sveučilištu Claremont Graduate (SAD), profesor emeritus teologije na Sveučilištu u Birminghamu (UK) i suradnik Instituta za napredno istraživanje u humanističkim i društvenim znanostima na istom Sveučilištu. Ujedno je bio i podpredsjednik Britanskog društva za filozofiju religije i podpredsjednik Svjetskog kongresa religija. Jedan je od najznačajnijih filozofa religije druge polovice 20. stoljeća, svijetu poznat osobito po svojoj pluralističkoj hipotezi, odnosno religijskom pluralizmu, religijskoj epistemologiji i filozofijskoj teologiji.

Uz ime Johna Hicka gotovo sinonimno stoji pojam religijskog pluralizma. On ga je kao najistaknutiji predstavnik filozofije religijskog pluralizma za života gorljivo promovirao i o njemu napisao neka od svojih najpoznatijih djela. Pluralizam kao društvenu, političku, ekonomsku i religijsku pojavu teološka misao zasigurno ne može i ne smije zaobići, osobito onda kad je riječ o njegovim teološkim implikacijama na poimanje osobe Isusa Krista.

2104001
978-953-11-1394-6
Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Kršćanska sadašnjost
I. suizdanje, Zagreb
2020.