Hrvatski vremeplov - eKnjiga

Teološko-etička promišljanja o hrvatskoj zbilji

Autori:

Josip Grbac
21,50 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

Knjiga sabire kolumne koje je autor pisao, kroz više od jednog desetljeća, u dva katolička mjesečnika, u obiteljskoj reviji Kana, pod naslovom Pitanje sadašnjega trenutka i u glasilu Porečko-pulske biskupije Ladonja pod naslovom Aktualno. Otud i naslov knjige Hrvatski vremeplov, koji u prenesenom smislu znači plivanje kroz vrijeme hrvatske zbilje.

Sadržaj kolumni nije isključivo teorijsko teološko i etičko promišljanje, neovisno o vremenu u kojem se događa, nego pokušaj primjene teoloških i etičkih sadržaja i naputaka u konkretnom trenutku i na pitanja i probleme koji se u tim trenucima događaju u Hrvatskoj, Europi i svijetu, kako u društvu tako i u Crkvi.

Kada teolog i etičar pristupi kritičkom promišljanju o zbivanjima u Hrvatskoj, Europi i svijetu kroz relativno dugo razdoblje, on nužno svoje zaleđe ima u Riječi Božjoj i kršćanskoj etici koja nastoji tu Riječ uprisutniti u praksi. Riječ Božja i kršćanska etika jesu ključ kritičkog pristupa.

Cilj je ove knjige da olakša kršćaninu odluku kako se, kao kršćanin, postaviti u odnosu na mnoga zbivanja u hrvatskom društvu jer on nije i ne smije biti pasivni promatrač zbivanja oko sebe.

2104071
978-953-11-1390-8
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2021.