U potrazi za osmišljenom starošću - eKnjiga

Prilog antropologiji starosti

Autori:

Slavica Dodig
8,53 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

Slavica Dodig, umirovljena sveučilišna profesorica, autorica niza recentnih knjiga i znanstvenih radova iz područja medicinske biokemije, koji već godinama dobivaju istaknuto mjesto u svjetski relevantnim znanstvenim časopisima, posljednjih se godina nenametljivo spisateljski profilirala knjigama trajne vrijednosti koje, svaka na svoj način, znalački skreću čitateljsku pozornost na Bibliju kao tematski i stilski šaroliko štivo.

Knjiga U potrazi za osmišljenom starošću. Prilog antropologiji starosti pojavljuje se kao odvagnut pokušaj prikaza inovativno drukčijega, znanstveno utemeljenoga i vlastitim iskustvom neizbježna starenja. 

Krenuvši u skladu s naslovom u potragu za osmišljenom starošću, Slavica Dodig nas kao znatiželjne čitatelje dojmljivo potiče na razmišljanje na koje je spletom životnih okolnosti bez iznimke pozvan svatko tko uzmogne pročitati ili barem ovlaš prelistati ovu knjigu.

Uz biblijsku utemeljenost iznesenih promišljanja, u knjizi se našlo mjesta i za sažeto viđenje starosti očima Tore i Kur’ana. Do riječi su nadalje uz niz književnih velikana iz raznih epoha svjetske i hrvatske književnosti primjereno došli mnogi znameniti filozofi, teolozi i drugi recentni znanstvenici, a ambicioznijim čitateljima koji se svagda aktualnom problematikom starosti žele pomnije pozabaviti od praktične su pomoći brojne rubne bilješke, instruktivan pojmovnik i popis korištene stručne literature.

2104201
978-953-11-1647-3
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2021.