Drugi vatikanski koncil: Dokumenti - eKnjiga

Autori:

39,42 €
s PDV-om

ako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

Proteklo je više od trideset godina otkako se pojavilo prvo cjelovito latinsko-hrvatsko izdanje dokumenata Drugoga vatikanskog koncila. Ovo novo izdanje nipošto ne želi omalovažiti vrijednost i zasluge prvoga i susljednih izdanja dokumenata; ta su izdanja utkana u koncilsku obnovu Crkve u nas. Želja izdavača je da s ovim novim izdanjem ta obnova ide dalje te da dobije što pouzdaniji oslonac u samom koncilskom tekstu.

Da bi se čitatelji napose pak profesori i studenti teologije, pastoralni i katehetski djelatnici, kao i svi oni kojima je stvar nove evangelizacije na srcu te uopće svi zainteresirani mogli što uspješnije služiti ovim izdanjem, dodali smo mu poseban uvod, kronologiju Koncila i sva potrebna kazala. Isto tako djelo je obogaćeno kazalom latinskih pojmova koje omogućuje snalaženje u latinskom tekstu kako i kratkim popisom najvažnije koncilske literature koja će pomoći u produbljivanju studija i analize tekstova.

Ovo izdanje dokumenata Drugoga vatikanskog koncila donosi paralelno i dvostupčano latinski i hrvatski tekst, kao i pripadne bilješke na dnu stranice. Na rubovima stranica uz uobičajenu numeraciju paragrafa u samom tekstu dodani su i brojevi koji se odnose na odlomke unutar pojedinih paragrafa, radi lakšega snalaženja u citiranju dokumenata, što je posebno važno kod duljih paragrafa. Latinski je tekst preuzeti iz, što je naznačeno u prvoj bilješci odmah na početku svakoga dokumenta; tu je također naveden datum konačnoga glasovanja o dokumentu, kao i broj glasova.

2140014
978-953-11-1534-6
Kršćanska sadašnjost
VII. izdanje (popravljeno i dopunjeno), Zagreb
2008.