Vjera i kultura - eKnjiga

Antologija tekstova papinskog učiteljstva od Lava XIII. do Ivana Pavla II.

50,17 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

U ovome opsežnom djelu od skoro 1200 stranica riječ je o prvoj antologiji koja obuhvaća nauk papa, od Lava XIII. do Ivana Pavla II., o odnosu kršćanske vjere i kultura našega doba.

Papinsko vijeće za kulturu priredilo je ovu antologiju u prigodi 25. obljetnice papinske službe blagopokojnoga pape Ivana Pavla II., koji je, kako u predgovoru ističe tadašnji kardinal Paul Poupard, predsjednik toga papinskog vijeća, bio donositelj Kristova evanđelja u srce kultura. U ovih dvadeset i pet godina Sveti Otac je na autoritativan način predstavio nauk o odnosima između ljudske osobe i kulture, koji otkriva njegovo duboko poznavanje osobe, što je ključ za razumijevanje cjelokupnog pastorala kulture, ističe kardinal Poupard.

Talijansko izdanje izišlo je 2003. godine, a ovaj obimni prevodilački i stručni posao naša kuća, Kršćanska sadašnjost  s veseljem predaje znanstvenoj, kulturnoj i vjerničkoj javnosti s nadom da će biti od velike pomoći i koristi u traženju putova suradnje između Crkve i svijeta različitih kultura.

2140171
978-953-11-1507-0
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2010.