Različiti i ujedinjeni

Komuniciram, dakle jesam 

Autori:

Papa Franjo
15,00 €
s PDV-om
Težina: 0.30 kg

Knjiga Različiti i ujedinjeni sadržava riječi i govore pape Franje na temu međuljudskih odnosa i komunikacije, kao umijeća sebedarja i prihvaćanja drugoga koji je dar.

Podnaslov Komuniciram, dakle jesam želi naglasiti da osobna jedinstvenost svakoga, zapravo, izlazi na vidjelo upravo u komunikaciji - načinu na koji idemo ususret drugomu radi izgradnje zajedništva.

Pravu srž riječi Svetog Oca u ovoj knjizi donose kateheze o obitelji, izgovorene tijekom audijencija srijedom.

Predgovor za knjigu napisao je nadbiskup Canterburyja Justin Welby, lider Anglikanske zajednice. On naglašava da je srce kršćanske vjere – koja je zajednička na ekumenskoj razini – otkriće i navještaj – Boga  Ljubavi, zajedništva osoba, što se očituje u prijateljstvu i bratstvu, utemeljenima na dobrohotnosti i opraštanju.

Knjiga završava s jednim dosad neobjavljenim tekstom pape Franje, u kojem nam predstavlja evanđeosku zgodu o bogatom mladiću (usp. Mk 10, 17-27), do kojeg dopire Isusov pogled ljubavi. Riječ je, zapravo, o pogledu upućenomu svima nama: ako ga prihvatimo, on nam omogućuje da druge gledamo s istinskom ljubavlju. To je početak vječnog života, raja, koji je prebivanje u ljubavi.

Knjiga je dio niza „razmjena darova“ (scambio dei doni) kojima Kršćanska sadašnjost postaje dionikom velikog međunarodnog projekta Vatikanske izdavačke kuće. Niz „Razmjena darova“ ima ekumenski značaj i želi označiti veze koje ujedinjuju kršćane raznih vjeroispovijesti u brojnim područjima vjerskoga i društvenoga života. To jedinstvo ukorijenjeno je u krštenju i zajedničkom ispovijedanju vjere u Boga koji je Trojstvo i ljubav. Prve dvije knjige iz ovog niza su: Molitva i Naša majka Zemlja.

Niz: Razmjena darova, sv. 3

9080510
978-953-11-1338-0
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Tvrdi
2021.
13 x 25,6; 188 str.
Ekumena

Možda će Vam se i ovo svidjeti