Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju

120,00 kn
s PDV-om

Evanđelist Matej opisuje nam susret Isusa i žene Kanaanke u kojem ona izjavljuje da psići žive od mrvica koje padaju sa gospodareva stola. Autor Evanđeoskih mrvica kaže da se “bît života u mnogočemu nalazi u mrvicama. Mrvice oživljuju. [...] S obzirom na to da se nalazimo i u kulturi velikih brzina i užurbanosti, kratkoća evanđeoskih mrvica želi samo pozvati na ovo – ne trči nepromišljeno, ne brini se tjeskobno! Ovdje te je Bog postavio samo za jedan kratak posjet.”

Njegova afrička duša progovara savršenim hrvatskim jezikom i tako nam pokazuje kako svježina Evanđelja ima sposobnost prelaziti granice i tvoriti neponovljivu novost života koja i kroz mrvice otkriva svoje neizmjerno bogatstvo koje nadilazi rase, nacije, kulture i jezike, a opet ih sve prožima i ispunja svojom neponovljivošću koja se očitovala u Isusu Kristu. Njegova promišljanja nisu teološki traktati. To ne žele ni biti. Nemojte ih tako ni čitati. Čitajte ih u različitim životnim situacijama i okolnostima kao mrvice kojima vas ekologijom nutrine uvodi u prostranstva evanđeoske poruke koju je Krist njemu otvorio i po njemu nam pokazao kolika je snaga njegova Evanđelja za naš život. Neiscrpna i uvijek svježa“, napisao je u predgovoru knjige prof. dr. sc. Željko Tanjić.

Vlč. Odilon piše duboko, jednostavno, stilski otmjeno. Njegova afrička duša progovara savršenim hrvatskim jezikom, a neke od njegovih mrvica su: Nije mi svejedno, Nemam vremena, Život u dijelovima, “Trebam luđaka”, reče mudrac, Nema odgađanja, Žitak, Promašena ispovijed, Tatin doček, Humor starosti, Mudrost dikobraza, Svećenikova molba.

Ovim i mnogim drugim mrvicama možete ustvari utažiti veliku glad!

Ovaj naslov je u ponudi i u e-izdanju.

9103901
978-953-11-1385-4
Hrvatsko katoličko sveučilište
Kršćanska sadašnjost
II. suizdanje, Zagreb
Meki
2020.
14 x 19 cm; 280 str.
Izvan nizova