Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju

18,00 €
s PDV-om
Težina: 0.35 kg

Evanđelist Matej opisuje nam susret Isusa i žene Kanaanke u kojem ona izjavljuje da psići žive od mrvica koje padaju sa gospodareva stola.

Autor Evanđeoskih mrvica kaže da se “bît života u mnogočemu nalazi u mrvicama. Mrvice oživljuju. [...] S obzirom na to da se nalazimo i u kulturi velikih brzina i užurbanosti, kratkoća evanđeoskih mrvica želi samo pozvati na ovo – ne trči nepromišljeno, ne brini se tjeskobno! Ovdje te je Bog postavio samo za jedan kratak posjet.”

"Njegova afrička duša progovara savršenim hrvatskim jezikom i tako nam pokazuje kako svježina evanđelja ima sposobnost prelaziti granice i tvoriti neponovljivu novost života koja i kroz mrvice otkriva svoje neizmjerno bogatstvo koje nadilazi rase, nacije, kulture i jezike, a opet ih sve prožima i ispunja svojom neponovljivošću koja se očitovala u Isusu Kristu.

Njegova promišljanja nisu teološki traktati. To ne žele ni biti. Nemojte ih tako ni čitati. Čitajte ih u različitim životnim situacijama i okolnostima kao mrvice kojima vas ekologijom nutrine uvodi u prostranstva evanđeoske poruke koju je Krist njemu otvorio i po njemu nam pokazao kolika je snaga njegova Evanđelja za naš život. Neiscrpna i uvijek svježa“, napisao je u predgovoru knjige prof. dr. sc. Željko Tanjić.

Vlč. Odilon piše duboko, jednostavno, stilski otmjeno. Njegova afrička duša progovara savršenim hrvatskim jezikom, a neke od njegovih mrvica su: Nije mi svejedno, Nemam vremena, “Trebam luđaka”, reče mudracPromašena ispovijed, Humor starosti, Mudrost dikobraza, Svećenikova molba. Ovim i mnogim drugim mrvicama možete ustvari utažiti veliku glad!

Ovaj naslov je u ponudi i u e-izdanju.

9103901
978-953-11-1385-4
Kršćanska sadašnjost u suizdanju s Hrvatskim katoličkim sveučilištem, Zagreb
II. suizdanje, Zagreb
Meki
2020.
14 x 19; 280 str.
Izvan nizova

Možda će Vam se i ovo svidjeti