Blaga slova - dobre riječi za cijeli život

Autori:

Anselm Grün
17,00 €
s PDV-om
Težina: 0.36 kg

Dobre su riječi u životu gdjekad važnije od mnogih dobrih djela. U dobrim vremenima one nam daju oslonac; u prijelomnim vremenima one su nam putokaz; u teškim su vremenima one poput melema na rani, poput toploga šala našoj duši i ruke koja nas drži. Anselm Grün majstor je toga umijeća riječi. Njemu uvijek iznova uspijeva uputiti dobre riječi ljudima u svim lijepim, ali i tamnim vremenima njihova života – dobre riječi koje osnažuju i štite, koje pomažu i iscjeljuju i prate čitatelja na njegovom životnom putu.

U knjizi Blaga slova - dobre riječi za cijeli život »dobre riječi« su zapravo blagoslov i tako one posreduju i posjeduju Božju preobražavajuću snagu. Ove dobre riječi - blagoslovi - raspoređene su po ključu čovjekovih važnih životnih postaja. Tako autor svojim riječima prati krštenje, vjenčanje, radost svakidašnjice, starenje, srednju dob i mnoge druge važne trenutke. U tri poglavlja (Blaga slova – dobre riječi za zlatna vremena, Blaga slova – dobre riječi za prijelomna vremena i za vrijeme odlaska s ovoga svijeta, Blaga slova – dobre riječi za teška vremena) benediktinac Grün čitatelju razlaže duhovni i teološki smisao sakramenata, tješi, upućuje, savjetuje te nudi blagoslov za određene životne trenutke. U posljednjem dijelu knjige zasebno su navedeni konkretni blagoslovi (Blagoslov roditelja za svoju djecu, Blagoslov za dragu osobu, Blagoslov za tebe...).

Knjiga Blaga slova - dobre riječi za cijeli život može biti odličan dar mladim roditeljima, bračnim parovima, ali i onima suočenima s teškim životnim trenutcima.

9104120
978-953-11-1436-3
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2021.
15 x 21,5; 244 str.
Izvan nizova

Možda će Vam se i ovo svidjeti