• Novo

Obiteljske terapije i klinička praksa

140,00 kn
s PDV-om

Knjiga Obiteljske terapije i klinička praksa, autora prof. dr. sc. Christiana Gostečnika, na jednom mjestu donosi sustavni pregled najvažnijih pravaca u obiteljskoj terapiji. Posebnu vrijednost knjizi daju opisi konkretnih terapijskih slučajeva na kraju svakog poglavlja koji čitatelju uvelike olakšavaju razumijevanje pojedinih teorijskih koncepata i modela. 

Prof. dr. sc. Gostečnik, izniman teoretičar sistemskih teorija i vrsni kliničar te obiteljski i bračni psihoterapeut, na jednostavan i razumljiv način predstavlja najvažnije intervencije u radu s obiteljima. Opisujući pojedine modalitete, autor posebno prikazuje ulogu terapeuta i specifične intervencije kojima se koristi u radu.

Stoga je ovaj sveučilišni udžbenik od velike vrijednosti za sve koji su zainteresirani za povijest, razvoj i trenutno stanje u području obiteljske terapije, a naravno ponajviše je na korist obiteljskim psihoterapeutima te studentima psihologije i edukantima obiteljske terapije. Knjiga predstavlja bogatu kartu obiteljske terapije, njezinih karakteristika i procesa razvoja te kroz nju terapeutski rad s obiteljima može biti lakši i učinkovitiji.

9104160
978-953-11-1519-3
Hrvatsko katoličko sveučilište
Kršćanska sadašnjost
I. suizdanje, Zageb
2021.
17 x 24 cm; 412 str.
Izvan nizova
Crkva i društvo