Svemir - Znanje i čuđenje

Astrofizičke spoznaje i vjerska iskustva

Autori:

Arnold Benz
20,00 €
s PDV-om
Težina: 0.60 kg

Arnold Benz se već dugi niz godina zanima za divovski svemir, ali i za onaj dio stvarnosti koji se ne može izmjeriti prirodoznanstvenim metodama.

Osim njegove glavne aktivnosti u svojstvu znanstvenika astrofizičara, uvijek iznova ima potrebu razgovarati i o pitanjima vjere. Na poseban se način bavi teologijom, pitajući se ponajprije o opažanjima i iskustvima na kojima se temelje pojedine tvrdnje.

Ruth Wiesenberg Benz, supruga Arnolda Benza, u suradnji s autorom pretražila je tekstove u njegovim objavljenim materijalima te neobjavljenim dnevničkim zapisima. U tim su tekstovima astronomske spoznaje i čovjekovo mjesto u svemiru opisani razumljivim jezikom.

U ogromnim arhivima velikih suvremenih teleskopa Arnold Benz je odabrao mnoge snimke od kojih zastaje dah, te je uz njih nadopisao odgovarajuće kratke opise i objašnjenja. Nakon toga su zajedno napravili svojevrsni kolaž citata i slika, koji su više ili manje izravno povezani.

Njihova je poveznica u čuđenju koje pobuđuju. Ovi citati, zajedno s odabranim fotografijama i snimkama, izazvat će ono čuđenje koje osjećaju i prirodne znanosti i vjera, koji se u tom čuđenju i susreću.

9104350
975-953-11-1563-6
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki, klapne
2022.
19 x 23,5 cm; 193 str.
Izvan nizova
Kršćanin i svijet

Možda će Vam se i ovo svidjeti