• Novo

Smutnje po Mateju

16,00 €
s PDV-om
Težina: 0.35 kg

Autor knjige Smutnje po Mateju, izv. prof. dr. sc. Stipo Kljajić, vrstan je poznavatelj Matejeva evanđelja, a stoga i idealan vodič kroz njegove tekstove, napose one koji nas mogu lako „smutiti“, odnosno zbuniti.

Smutnje po Mateju donosi izbor evanđeoskih ulomaka koji pred čitatelje nerijetko stavljaju određeni interpretacijski problem ili dilemu i čije razumijevanje zahtijeva pažljivo tumačenje. Je li Isus znao sve dok je kao čovjek zemljom hodio? Je li Matejevo pravo ime bilo Matej ili Levi? Što znači biti „siromašni duhom“? Zar je „svadbeno ruho“ toliko važno da zbog njega možemo izgubiti raj? Što znači da se moramo čuvati „farizejskog i saducejskog kvasca“? Je li Isus imao braću i sestre? U čemu se sastoji „znak Jonin“?

Na te i druge „smutnje“ autor nudi argumentirane i egzegetski potkrijepljene odgovore.

Autor nas vraća na evanđeoski tekst i po potrebi briše s njega patinu prašine kako bi se ponovno otkrilo lice našega Učitelja, kako bi se probudila prečesto uspavana savjest nas vjernika te kako bi do nas ponovno dopro Kristov poziv da zajedno s njime, i jedni s drugima, budemo neumorni i beskompromisni graditelji nebeskoga kraljevstva.

9104670
978-953-11-1882-8
Franjevački samostan sv. Luke, Jajce
Kršćanska sadašnjost
I. suizdanje, Zagreb - Jajce
Meki, klapne
2024.
14 x 21 cm; 239 str.
Izvan nizova

Možda će Vam se i ovo svidjeti