Charles de Foucauld

Stopama Isusa iz Nazareta

8,63 €
s PDV-om
Težina: 0.21 kg

Hrvatsko izdanje ove knjige dolazi u pravi trenutak kako bi hrvatskim čitateljima približilo osobu i djelo jedne od najmarkantnijih duhovnih ličnosti 20. stoljeća, koja po mnogočemu ostaje neobično aktualna i privlačna.

Ivan Pavao II. ubrojio je Charlesa de Foucaulda među »one koji su svjetlom i snagom Duha imali vrlo veliki utjecaj na sveukupni život Crkve«.

Originalnost ove knjige Isusove male sestre Annie jest u tome što se pretežito temelji na mnogobrojnim pismima i zapisima Charlesa de Foucaulda, rekonstruirajući i prikazujući najvažnije događaje njegova života, koji su postupno oblikovali njegovu osobu i specifičnu duhovnost.

Na početku trećeg milenija brat Karlo čuva otvorenim put kontemplacije i molitve koje su prijeko potrebne za vjerodostojan kršćanski život, utirući tako novi put za evangelizaciju na način koji neće biti trijumfalistički, nego ponizan, srdačan, jednostavan i bratski: »biti apostol sa svima bez iznimke, dobrotom, nježnošću, bratskom ljubavlju, poniznošću i blagošću« (pismo Josephu Hoursu, 3. svibnja 1912.).

9160540
978-953-11-1552-0
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2022.
14 x 20 cm; 140 str.
Likovi

Možda će Vam se i ovo svidjeti