Što tražite Živoga među mrtvima?

Svagdanji vodič kroz uskrsno vrijeme

Autori:

Ilija Čabraja
23,00 €
s PDV-om
Težina: 0.55 kg

Knjigu Ilije Čabraje Što tražite Živoga među mrtvima? možemo opisati njezinim podnaslovom – Svagdanji vodič kroz uskrsno vrijeme. Riječ je, naime, o egzegetsko-teološkom komentaru liturgijskih čitanja uskrsnoga vremena. Uskrsno vrijeme traje pedeset dana i završava na Pedesetnicu. Svagdanja čitanja u liturgijskim slavljima preuzeta su iz Djela apostolskih i Ivanova evanđelja i raspoređena su tako da vjernika korak po korak vode k produbljivanju uskrsnoga otajstva. 

Cilj ovih homiletsko-egzegetskih promišljanja jest rasvijetliti pozadinu svakoga ulomka (background) kako bismo mogli razumjeti njegovu poruku. Biblijski tekstovi nisu biografsko-kronološki zapisi, nego imaju svoj razvojni put nastanka i teološku poruku koju valja uvijek iznova otkrivati i aktualizirati. Ovdje, dakle, nije riječ o gotovim propovijedima (tzv. Lesepredigten), nego o egzegetsko-hermeneutskom pristupu tekstovima, no s obzirom na to da promišljanja autora otvaraju mnogobrojna pitanja i potiču na razmišljanje ne ostavljajući čitatelja ravnodušnim, možemo s pravom reći da su to i poticajne propovijedi.

Knjiga Što tražite Živoga među mrtvima? namijenjena je bibličarima, teolozima, ali i svima onima koji su zainteresirani za Božju riječ i uskrsnu poruku. Komentari nude vrlo dobro strukturiran materijal kao osnovu i orijentacijsko pomagalo za proučavanje teksta: bilo za osobni rad, za službu naviještanja ili u pripremi za biblijsku skupinu.

9180980
978-953-11-1880-4
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki, klapne
2024.
16,5 x 23 cm; 328 str.
Liturgijska pomagala
Liturgija, Teologija

Možda će Vam se i ovo svidjeti