Danteov hodočasnik

Zapisi iz Rima

12,00 €
s PDV-om
Težina: 0.26 kg

U trideset i tri „prozorčića“ iz Rima, koje je Boženka Bagarić između 2001. i 2006. godine objavljivala u Kršćanskoj obiteljskoj reviji „Kana“, donesen je doživljaj Rima, Vječnoga grada, pri čemu autorica posebnu pozornost posvećuje manje poznatim mjestima i spomenicima ne zaobilazeći ni one najpoznatije.

No, sve povezuje s povijesnim događajima i suvremenim doživljajima. Tako do izražaja dolaze i grob sv. Ćirila, i Malvijski most, i ključanica malteških vitezova, i Trg Petra iz Ilirika, i crkvica Domine, quo vadis

U nekom smislu ovi putopisni i sentencijski tekstovi ipak mogu poslužiti kao osebujan hodočasnički vodič. U njima se, naime, čitatelj upoznaje s onim čega u redovitim turističkim vodičima nema. No i više od toga.

Na stranicama knjige naći će se i važni događaji iz Rima, u kojem je autorica živjela u spomenutome razdoblju, a koji su obilježili Crkvu i svijet. Tako ona bilježi smrt pape Ivana Pavla II, izbor pape Benedikta XVI, proglašenje nadbiskupa Bozanića kardinalom, izložbu arheoloških dragocjenosti Augusteuma iz hrvatske Narone u Vatikanskim muzejima, koncert zbora i orkestra Ruske armije u Dvorani Pavla VI. kao i niz drugih događaja koji u nizu „prozorčića“ tvore zasebnu cjelinu.

9190630
978-953-11-1007-5
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2016.
11,5 x 18,0 cm; 292 str.