Duševni križ i obraćenje

Meditacije iz »Kane« 

14,00 €
s PDV-om
Težina: 0.22 kg

Knjiga Duševni križ i obraćenje. Meditacije iz »Kane« donosi pedeset i osam meditacija objavljivanih u mjesečniku Kana tijekom proteklih nekoliko godina. Riječ je o kratkim ogledima u kojima se stapa esejistička proza, kršćanska meditacija i filozofsko promišljanje, tvoreći sve skupa svojevrsnu teološku poetiku. Teme su raznovrsne, ali dominantno autobiografske.

Knjiga Duševni križ i obraćenje pruža nam jedinstvenu priliku pročitati velik broj Rabarovih Meditacija na okupu i odjednom te tako zakoračiti u njegov svijet začaranog djetinjstva Božjeg djeteta. U njima nam donosi svoje životno iskustvo neposredne komunikacije s osobnim Bogom, odbacujući iz tog odnosa sve nebitno, otuđujuće i lažno. Usto, ovi tekstovi obogaćuju čitatelja obiljem znanja, proširuju društvene vidike i dopunjuju opću kulturu.

Književnik, filozof i publicist Rabar do sada je objavio dvadeset i pet autorskih naslova od kojih su gotovo polovica knjige ogleda i meditacija, dok su ostalo romani, pjesme i knjige za djecu.

9190650
978-953-11-1556-8
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2021.
11,5 x 18 cm; 252 str.