Korizmeni komplet – Isus Nazarećanin

Autori:

18,00 €
s PDV-om
Težina: 0.45 kg

Ovaj komplet u korizmeno vrijeme u središte stavlja samog Isusa Krista. U knjizi Isus Nazarećanin. Muka, smrt, uskrsnuće Enzo Bianchi otvara pogled na teško prohodan put kojim je prošao Isus Nazarećanin u dane svoje muke. Na tome putu sučeljuju se Bog i čovjek, a povijesnost ima važnu ulogu. Tako na počeku svoje knjige autor tvrdi da je „vjeri svakako potrebna povijest, ali je ona istovremeno nadmašuje“.

Komplet uključuje još jednu knjigu istog autora, Paradoksi križa, u kojoj se čitatelju pokušava približiti shvaćanje 'paradoksa' zla koje potkopava život, ljubavi koja pobjeđuje smrt, duha kojega čini tijelo, kraljevstva Božjeg koje nas očekuje bez negacije naše vjernosti zemaljskome.

Treća knjiga ovoga kompleta je Isusovo uskrsnuće. Izvješća – poruka – vjera, iz pera Adalberta Rebiće. Nešto starijeg izdanja, no ne i manje vrijedna, ova knjiga napisana je metodom analize redakcije i istraživanja povijesti tradicije, metodom, dakle, koja je za katoličku egzegezu šezdesetih godina bila nešto novo, i bila je prije Drugoga vatikanskog sabora od mnogih katoličkih egzegeta osporavana. Takve egzegetske metode – analiza redakcije i povijest predaje - koje je  autor upoznao i naučio na Papinskom biblijskom institutu u Rimu, nisu među starijim kolegama bile u ono vrijeme prihvatljive. Odonda se, međutim, mnogo toga izmijenilo i u našoj sredini.

Cijena kompleta je 18 eura, umjesto 26 eura u punoj cijeni.

9232132
Kršćanska sadašnjost
Meki
Metanoja