Katekizam duhovnoga života

30,00 €
s PDV-om
Težina: 0.50 kg

U knjizi Katekizam duhovnoga života kardinal Robert Sarah želi nam pokazati kako krenuti i napredovati na unutarnjem putovanju duhovnoga rasta.

Kako se vratiti samima sebi, na mjesto prisne Božje prisutnosti? Koji put slijediti i koja konkretna sredstva upotrijebiti kako bi se Bog vratio u središte naših života?

Kako ostati ustrajan na putu obraćenja? – neka su od pitanja na koja odgovore nalazimo u ovoj knjizi. 

Ova je knjiga katekizam unutarnjega života. Njezini su ciljevi praktični, a ne akademski te se svode na isticanje osnovnih sredstava za ulazak u duhovni život. U vrijeme crkvenih otaca, katekumeni su tijekom cijele korizme sudjelovali u velikim katehezama koje su im omogućivale shvatiti u kojim će im razmjerima krštenje promijeniti živote. Ustrojen oko sakramenata, molitve, askeze i liturgije, Katekizam duhovnoga života ima jednak cilj – svakom pojedincu pomoći osvijestiti da je njegovo ili njezino krštenje početak velikoga obraćenja, početak veličanstvenoga povratka Ocu.

»Pomrčina Boga u postmodernim društvima, kao i kriza temeljnih ljudskih i moralnih vrijednosti čije su posljedice vidljive čak i unutar Crkve u pogledu zbrke oko božanski objavljene istine, gubitka autentičnoga značenja liturgije i zamućivanja svećeničkoga identiteta, snažno su me nagnale na pisanje istinskoga katekizma duhovnoga života za sve vjernike.«

9232250
978-953-11-1808-8
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Tvrdi
2023.
13,5 21,6 cm; 339 str.
Metanoja
Teologija, Duhovnost