Dijalog iz vjere

14,00 €
s PDV-om
Težina: 0.36 kg

Knjiga Dijalog iz vjere autora fra Ivana Šarčevića nudi opsežnu, teološki utemeljenu i uvjerljivu kršćansku refleksiju o nužnosti, ali i nedostatku istinskog dijaloga u konfliktnim i postkonfliktnim društvima, poglavito polazeći od složenog konteksta društva u BiH.

Vrijednost knjige ogleda se u stručnoj i sustavnoj analizi tematike dijaloga na različitim razinama: od unutarcrkvenog i unutarhrvatskog dijaloga preko međureligijskog dijaloga (katolika i muslimana) i dijaloga s ateistima, pa sve do dijaloga kultura. Autor ovom knjigom svjedoči da i sam čvrsto vjeruje u dijalog i drugima želi osvijestiti važnost dijaloga. Istodobno nas upozorava da je dijalog, kao i svaki ljudski odnos, krhak i da zahtijeva trud i njegovanje kako bi mogao opstati i biti učinkovit.

Autor propitkuje duboki smisao i životne posljedice vjere u odnosu na konkretne izazove i probleme u društvu i Crkvi, osobito u našem širem podneblju, nastojeći detektirati uzroke problema i ukazati na moguća rješenja u svjetlu kršćanske poruke i zdravog razuma. Knjiga je načinjena od devet članaka nastalih na temelju autorovih izlaganja na znanstvenim i stručnim skupovima, objavljenih u različitim časopisima i zbornicima između 2003. i 2019. godine. 

9270920
978-953-11-1312-0
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2021.
12,5 x 20; 327 str.
Polazišta

Možda će Vam se i ovo svidjeti