Liturgija Crkve

Niz: Amateca, sv. 10

Autori:

Michael Kunzler
250,00 kn
s PDV-om

Još jedna knjiga u nizu AMATECA, Liturgija Crkve namijenjena je studentima teologije, ali i svima kojima je potreban uvod u liturgiju, u njezinu sadašnju formu te u odgovarajuću teološku sistematizaciju. Pomoću ove knjige moći će upoznati strukture u razvoju, duhovna traganja povezana s liturgijskim činima kao i pitanja o liturgiji u budućnosti.

Liturgija je povrh svega Božja služba koju On daruje Crkvi, djelo za mnogu braću i sestre, za braću njegova Sina. Osim toga, liturgija Crkve moguća je samo kao odgovor na djelo Božje. 

Ova knjiga, zacijelo, prenosi određeno znanje. No ona prije svega želi pobuditi i osnažiti ljubav za bogoslužje, za službu koju Bog vrši prema mnogima (»liturgija«) i za službu koju mnogi vjernici vrše na slavu Božju (»liturgija«), da bi ovaj naš svijet uzmogao osjetiti prisutnost nebeske liturgije.

Podsjetimo, AMATECA je niz priručnika za studij teologije i za osobno proučavanje koji KS preuzima od talijanskog izdavača koji je okupio vodeće svjetske teologe iz pojedinih disciplina kako bi priredili cjeloviti niz priručnika za teološke fakultete, seminare i institute kao i za teološke tečajeve za laike.

9291080
978-953-11-1225-3
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2020.
17 x 24 cm; 680 str.
Priručnici
Liturgija, Teologija