• Novo

U duhu i istini

Teme iz liturgijske teologije i antropologije

Autori:

Ivica Žižić
35,00 €
s PDV-om
Težina: 1.14 kg

Knjiga U duhu i istini originalna je znanstvena monografija nastala na temelju niza pojedinačnih istraživanja objavljenih u obliku članaka i studija u različitim domaćim teološkim časopisima i zbornicima.

Koristeći provjerene analitičke postupke, brojna vrela i opsežnu literaturu, autor je sustavno obradio niz tema koje inače nisu bile zastupljene u teološkoj literaturi te ih predstavio na vrstan znanstveni način.

Znanstveni prinos ovoga knjige U duhu i istini razvidan je osobito u iscrpnim analizama koje autor znalački provodi, ali i povezuje i smješta u kulturološki i filozofsko-teološki sklop. Svojim filozofsko-teološkim i teološko-pastoralnim studijama autor omogućuje bolje razumijevanje aktualnog kršćanstva, a time i zapadne kulture, te pruža jedinstvene uvide za dublje razumijevanje iskustva kršćanske vjere darovane i oblikovane liturgijskim slavljem.

Izborom tema i načinom njihove obrade i istraživanja, u kojima dominira autorov živahan i lucidan stil, Ivica Žižić priredio je vrijedno znanstveno djelo koje će jamačno biti nezaobilazna referenca širokog područja daljnjih znanstvenih istraživanja od teologije do kulturne antropologije. U duhu i istini će biti važno vrelo istraživačima u području liturgike, kulturne fenomenologije i antropologije, ali i svima drugima koje zanima kršćanska misao i obredna praksa.

Ivica Žižić, teolog i antropolog, bavi se kršćanskom obrednošću u antropološkoj, filozofskoj i kulturološkoj perspektivi. Uz nastavničku, razvio je plodnu znanstvenu aktivnost u domovini i inozemstvu. Autor je brojnih znanstvenih knjiga, studija i članaka na raznim jezicima iz područja liturgike, antropologije i kulture.

9330980
978-953-11-1721-0
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2024.
17 x 24 cm; 682 str.
Teološki radovi
Liturgija, Teologija

Možda će Vam se i ovo svidjeti