Uronjen u tvoju svjetlost

On i pjesnici

Autori:

Željko Reiner
80,00 kn
s PDV-om

Najnovija, treća zbirka pjesama akademika Željka Reinera, Uronjen u Tvoju svjetlost. On i pjesnici dolazi nakon poduže stanke, i to u zaokretu prema pjesništvu naglašeno kršćanskoga nadahnuća. Zbirka obuhvaća stotinjak pjesama, hommagea posvećenih nizu europskih i svjetskih pjesnikinja i pjesnika koji su ga nadahnuli da s njima kroz pjesme uđe u razgovore koji se mahom tiču Boga, ujedno središnje figure čitave ove pjesničke zbirke. Reiner u pjesmama “prigovara” i “razgovara” s pojedinim brazilskim, čileanskim, španjolskim, američkim, engleskim, hrvatskim i mnogim drugim pjesnicima: od Jimeneza, Quasimoda, Pessoe, Leonarda Cohena do  S. S. Kranjčevića, L. Paljetka, I. Golub a i mnogih drugih.

Božidar Petrač u pogovoru zbirke ističe da je pjesnikovo dijalogiziranje s drugima, sličnima ili različitima, uvijek u znaku Kristove Radosne vijesti te da se iz ove zbirke razabire “osluškivanje Božjega duha i daha u pustoši čovjekove egzistencije koju je Krist kadar ispuniti svojom zrakom milosti, svojim milosrđem”.

Željko Reiner kao pjesnik se afirmirao razgovijetnošću i jasnoćom pjesničkoga izraza, počevši od svojih kajkavskih stihova 1970-ih godina, preko ratne lirike do ove zbirke kršćanskoga nadahnuća.

9360460
978-953-11-1382-3
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zageb
Tvrdi + ovitak
2020.
14,3 x 20,6 cm; 132 str.
Zrno