Učini pravu stvar- društvena igra

Društvena igra za djecu i mlade

33,18 €
s PDV-om
Težina: 1.01 kg

„Svi donosimo pogrješne moralne prosudbe i odluke. No, postojat će rijetki trenutci kada će pobjeda biti u onome što jesi. To što možeš postati zahtijevat će stotine malih ispravnih odluka pretvorenih u djela, sve dok jednoga dana ne uđeš u prostor susreta Boga i tebe. Taj prostor zove se mudrost i ona će ti biti vjerna u onoj mjeri u kojoj budeš donosio ispravne odluke. Tada ćeš spoznati kako je pravi moral onaj zbog kojega smo spremni prihvatiti žrtve.“

Društvena igra Učini pravu stvar, za do 6 igrača, namijenjena je djeci u dobi od 10 do 15 godina. 

Autori igre uložili su mnogo truda u sastavljanje ove igre koja uključuje 250 kartica situacija na koje su igrači pozvani odgovoriti rješenjima odnosno opisati što bi učinili u pojedinoj situaciji i kako bi postupili. 

Situacije su različite, od jednostavnijih do onih složenih, a od djece zahtijevaju razmišljanje i moralnu prosudbu, čime se upoznaju sa socijalnim naukom Crkve i potiču na preispitivanje vlastitih stavova i odluka, ali i temelja katoličkog morala i naravnog zakona.

Primjer jedne situacije je sljedeći: »U razredu te nastavnica pozvala u pomoć oko računala prije ispita. Drugi učenik želi da odugovlačiš kako bi on mogao fotografirati ispite. Što ćeš učiniti?« Ovisno o odgovoru i povratnoj informaciji ostalih igrača, pojedini igrač može napredovati prema cilju odnosno raju, ili se udaljiti od njega.

Ovom igrom djecu se želi upoznati sa socijalnim naukom Katoličke Crkve te ih usmjeriti na ispravno djelovanje u zajednici.

9471040
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Tvrdi
Kutija: 24 x 24 x 4 cm

Možda će Vam se i ovo svidjeti