Uvod u kršćanstvo

Predavanja o apostolskom vjerovanju s novim uvodnim ogledalom

12,00 €
s PDV-om
Težina: 0.60 kg

Joseph Ratzinger se u "Uvodu u kršćanstvo" bavi problematikom kršćanstva na način da je u središte stavio pitanje o Bogu i o Kristu.

Ovo remek-djelo vodi nas na put kroz dubine kršćanske vjere i njezinog značaja u suvremenom svijetu. Nije riječ o samo još jednoj zagušljivoj knjizi o vjerskim istinama - ovo je putovanje uma, srca i duše.

U ovom revolucionarnom djelu Ratzinger, koji će kasnije postati papa Benedikt XVI., predstavlja uvjerljivu viziju kršćanske vjere koja je istovremeno intelektualno rigorozna i duboko duhovna.

Ratzinger počinje tako što nam pokazuje da je kršćanstvo mnogo više od skupa vjerovanja ili etičkog kodeksa. To je odnos sa živim Bogom, a to mijenja sve. On nas vodi na putovanje kroz povijest i teologiju kako bi nam pokazao kako se ova poruka milosti i ljubavi izražavala kroz stoljeća.

Ali nemojte ni na trenutak pomisliti da Ratzinger živi u nekoj kuli od bjelokosti. On zna da je svijet u kojem živimo skeptičan i ciničan, i direktno se bavi izazovima s kojima se kršćanstvo suočava u današnjem društvu. Ipak, čak i pred ovim izazovima, Ratzinger vjeruje da je kršćanstvo relevantnije nego ikad.

Ova knjiga nije samo za religiozne ljude. Ona je za svakoga tko želi istražiti misterije života i pronaći smisao u svijetu koji se može činiti tako besmislenim. "Uvod u kršćanstvo" obavezno je štivo za svakoga tko želi produbiti svoje razumijevanje ljudskog iskustva i pronaći nadu i iskupljenje u svijetu koji se često čini turobnim.

Zato se pripremite za avanturu! "Uvod u kršćanstvo" je knjiga koja će izazvati vaš um, pokrenuti vaše srce i probuditi vašu dušu. To je knjiga koja će ostati s vama dugo nakon što okrenete posljednju stranicu.

9270043
978-953-11-1047-1
Kršćanska sadašnjost
VII. izdanje, Zagreb
Tvrdi
2017.
13 x 20,5; 380 str.
Polazišta
Teologija

Možda će Vam se i ovo svidjeti