Papa Franjo odgovara

Intervjui i tiskovne konferencije

190,00 kn
s PDV-om

Ova knjiga na jedinstveni način potvrđuje zašto je papa Franjo tako omiljen u svijetu, posebice među medijskim djelatnicima, a isto tako zašto ga katolički tradicionalisti i integralisti ne vole.

U ovim razgovorima, koji na jednome mjestu skupljaju sve najvažnije što je Papa u svojoj skoro četverogodišnjoj službi izjavio svijetu medija u dogovorenim intervjuima, najčešće u zrakoplovu nakon apostolskoga putovanja ili pak u zgodama s nekim skupinama (kao što su skupine mladih iz Belgije), na vidjelo dolazi njegova spontanost, otvorenost, iskrenost, ljudska blizina, osjećajnost i suosjećanje, izvrsna naobrazba, lakoća komuniciranja i nadasve teološka sloboda i širina kojom je kadar govoriti i o najtežim i najprijepornijim temama.

Ova knjiga umnogome će pomoći svima koji su se o Papi informirali na senzacionalističkim medijima koji su ili djelomično ili iskrivljeno ili u posve drugom kontekstu i s drugim namjerama prenosili njegove izjave – da promijene mišljenje. Ovdje su te izjave donesene u cijelosti i u njihovom stvarnom kontekstu. Štoviše, donesene su i s neizostavnim govornim stilom u kojem ima ponavljanja, nedovršenih rečenica i ne do kraja artikuliranim mislima.

Ova knjiga čitatelja nikako neće ostaviti nezainteresirana.

Štoviše, kad se uzme u ruke ne ispušta se lako. Čitatelja će zadiviti bezbroj slika, podataka, jednostavnih refleksija, a teologe svakako nov način govora o važnim teološkim temama i pitanjima. Papine riječi, slike, neologizmi i refleksije ostavljaju nas bez daha, katkada i silno ganute jer papa Franjo govori umom i srcem.

Ovu knjigu morao bi pročitati svaki kršćanin da bi shvatio kojim je to smjerom, s ovim Papom, krenula njegova Crkva.

9270720
978-953-11-102-4
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Tvrdi uvez s ovitkom
2016.
425
15 x 21,5 cm; 425 str.
Polazišta