Sakramenti Crkve

Autori:

Benedetto Testa
20,00 €
s PDV-om
Težina: 0.52 kg

Svrha je ovoga priručnika uvesti čitatelja u razumijevanje sakramenata kao događaja milosti koji na objektivan način nastavljaju tijekom povijesti otkupiteljske geste Isusa Krista, kao događaja u kojima on sada priopćava samoga sebe u Duhu Svetomu.

Apsolutno jedinstven događaj utjelovljenja nastavlja se i produljuje u Crkvi Kristovim ustanovljenjem osobitih gesti i poslanjem Duha Svetoga.

I kršćanski je sakrament jedinstven i izvanredan događaj koji uprisutnjava novi i vječni savez i priopćava božanski život Glave udovima Crkve; on udjeljuje Božju milost vršenjem materijalnoga i osjetilima dostupnoga čina. Sakramenti ostvaruju jedinstven susret koji na stvaran i osjetan način zahvaća čovjeka dajući odgovor na njegovo traženje istine i sreće.

Putem njih svaki vjernik postaje drugim Kristom te svi vjernici zajedno predstavljaju svega Krista. Svrha ove knjige nije samo teološki nego i duhovni odgoj za objektivni crkveni život.

Ovim se priručnikom nastoji pružiti bitan i poticajan pregled na temelju sakramentalne prakse, crkvenoga učiteljstva i teološkoga promišljanja kako su sazrijeli tijekom stoljeća, uzimajući tako u obzir ispovijedanu i proslavljanu vjeru. Osim toga, pokušava se na sustavan način izložiti sve vidove i čimbenike sakramentalnoga događaja ne zaboravljajući značenje i osobitosti pojedinih sakramenata.

9290870
978-953-11-0437-1
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2009.
17 x 24; 287 str.
Priručnici
Teologija

Možda će Vam se i ovo svidjeti