Uvod u bioetiku

Autori:

Michele Aramini
40,00 €
s PDV-om
Težina: 0.90 kg

Bioetika, relativno mlada znanstvena disciplina, bavi se starim čovjekovim dilemama i novim pitanjima koja, prije svega, otvaraju znanstvena otkrića i primjene nove tehnologije.

Objavljivanje ovoga Uvoda u bioetiku, namijenjenog liječnicima, profesorima i studentima raznih učilišta, opravdava se nastojanjem da ponudimo znanstvenu informaciju, jasnu i što potpuniju, izbjegavajući istodobno višak stranica koje bi obeshrabrile mnoge čitatelje. Uzimajući u obzir razna etička stajališta koja se pojavljuju u bioetici, u ovoj su knjizi za svaku pojedinu temu ponuđeni različiti etički sudovi i njihove argumentacije. Tako se čitatelju želi ponuditi mogućnost da izgradi vlastito uvjerenje.

Uz već postojeće i zapažene prinose hrvatskih bioetičara, vjerujemo da će prijevod i objavljivanje ovog Araminijevog Uvoda u bioetiku, koji se smatra jednim od dvaju standardnih udžbenika iz područja bioetike u Italiji, biti od velike koristi u pristupu toj suvremenoj i aktualnoj problematici kako općenito, tako i u okviru naših konkretnih prilika.

9290880
978-953-11-0447-0
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2009.
16,5 x 24; 443 str.
Priručnici
Teologija

Možda će Vam se i ovo svidjeti