Božja vladavina kao svijet novoga čovjeka

Biblijska teologija Novoga zavjeta

Autori:

Božo Lujić
20,00 €
s PDV-om
Težina: 0.82 kg

"Ovim djelom naša čitalačka javnost u jezičnom i konceptualnom smislu dobiva pregledan i jasan, po mnogočemu originalan hrvatski priručnik biblijske teologije Novoga zavjeta.

Među istaknutim vrijednostima ove knjige jest uspješno povezivanje teologije i antropologije. To osobito do izražaja dolazi u pristupu poruci Isusa iz Nazareta, gdje se njegov naviještaj Božje vladavine ili kraljevstva Božjega tumači kao ostvarenje novoga svijeta u novom čovjeku koji se dade zahvatiti tom porukom. To isto autor nastoji postići i kod današnjeg čitatelja, kojega ne želi samo informirati o onome o čemu govori Novi zavjet nego ga pozvati i uvući u tu novu stvarnost koja je započela s Isusom iz Nazareta", stoji u opisu knjige.

Knjiga je ponajprije zamišljena kao udžbenik za studentice i studente teologije jer daje temeljne uvide u glavnu temu i središte Isusova života, djelovanja i propovijedanja. Međutim, knjiga može poslužiti i drugima za otkrivanje temeljne i izvorne evanđeoske poruke za naše vrijeme. Ona može dati važne poticaje u razmišljanju suvremenog čovjeka o biti Isusove poruke, Isusovu odnosu prema svijetu, njegovu pogledu na čovjeka, etičkom dosegu njegove poruke, o smislu njegove smrti i uskrsnuća. Božja vladavina kao svijet novoga čovjeka. Biblijska teologija Novoga zavjeta je deveta knjiga prof. Lujića u izdanju Kršćanske sadašnjosti, a jedanaesta u dosadašnjem njegovom znanstveno-profesorskom djelovanju.

9290920
978-953-11-0526-2
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2010.
17 x 24; 481 str.
Priručnici
Teologija

Možda će Vam se i ovo svidjeti