Kratka povijest teologije XX. stoljeća

23,00 €
s PDV-om
Težina: 0.38 kg

Nakon opsežne i temeljite knjige Teologija dvadesetog stoljeća (KS, 1999.) istoga autora, talijansko izdanje iz 2007. godine aktualizirano je dodatkom koje je predstavilo globalnu rekonstrukciju kršćanske misli XX. stoljeća u njezinim najvažnijim momentima, u njezinim najzauzetijim tematikama, u bitnim tekstovima koji obilježavaju njezin tijek.

Ova pak Kratka povijest teologije XX. stoljeća pruža široj publici glavne crte prethodne veće knjige. To znači da će čitatelj u ovoj knjizi naći najkraće o teologijama XX. stoljeća koje se kreću od liberalne teologije do prekida koji predstavlja dijalektička teologija; od demitologizacije do teologije povijesti, pa sve do teologija koje su poniknule izvan europskog tla (latinskoamerička, afrička, azijska) i novih vrsta teologija (feministička i ekološka).

Ovo djelo je jasna i jezgrovita rekonstrukcija kršćanske misli u njezinim mnogostrukim licima, koja se trudi iznijeti na vidjelo kontinuitet dugog razdoblja i prekida koji su označavali njezinu dvijetisućljetnu povijest.

9291030
978-953-11-0925-3
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2016.
17 x 24 cm; 176 str.
Priručnici
Teologija

Možda će Vam se i ovo svidjeti