Snaga tišine - eKnjiga

Protiv diktature buke

26,28 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

Nakon odlično primljene knjige istih autora, kardinala Roberta Saraha i novinara Nicolasa Diata Bog ili ništa, ova je knjiga posvećena tišini, s jedne strane kao temeljnome preduvjetu vjere i boravka u Božjoj nazočnosti, a s druge strane kao obrani od, kako je već u podnaslovu istaknuto, „diktature buke“.Razgovor je posvećen papi emeritusu Benediktu XVI, „velikom prijatelju Božjem, učitelju tišine i molitve“, zatim mons. Raymondu Mariju Tchidimbu, nekada nadbiskupu Conakryja, „zatvoreniku i žrtvi okrutne strahovlade“ te na koncu „svim bezimenim kartuzijancima, koji gotovo tisuću godina traže Boga“ i na čijoj se tišini nadahnjuje i kardinal Sarah.

Knjiga Snaga tišine. Protiv diktature buke obiluje dubokim uvodima i divnim svjedočanstvima kršćanskog života i snage tišine, a veliki povod za ovaj razgovor bilo je iskreno kardinalovo prijateljstvo s mladim kartuzijancem Vincentom-Marie de la Resurrectionom koji je, prikovan uz bolesničku postelju, živio „u potpunoj nebeskoj šutnji“. Susret s tim redovnikom i snaga koju je na kardinala Roberta Saraha ostavila ta šutnja bila je povod za razgovor o važnosti tišine u ljudskome životu. Snaga tišine ne bi nikad bila nastala bez brata Vincenta. Pokazao nam je koliko je  tišina u koju ga je bolest uronila omogućivala da sve dublje ulazimo u bit stvari. Božji razlozi su uvijek tajanstveni. Zbog čega je stavio na tako teška iskušenja toga radosnog dječaka koji nije tražio ništa? Čemu bolest tako okrutna, tako silovita, tako bolna? Zašto se dogodio taj uzvišeni susret između jednog kardinala iz crkvenog vrha i bolesnika zatvorena u sobi? Tišina je osolila tu povijest. Tišina je bila dizalo prema nebesima“, piše uvodno novinar Diat.

Knjiga Snaga tišine. Protiv diktature buke čitatelja će uvesti u čudesan i zanosan svijet tišine ispunjen Bogom, a za praktičnu pobožnost nudi i nevjerojatno lijepe „Litanije poniznosti“ koje je, nakon povlačenja s dužnosti državnoga tajnika Svete Stolice, sastavio kardinal Rafael Marry del Vala.

Knjiga je objavljena kao 4. svezak u nizu "Razgovori i svjedočanstva" biblioteke "Polazišta" KS-a.

2270752
978-953-11-1578-0
Kršćanska sadašnjost
II. izdanje, Zagreb
2019.