Zaljubljeni kapelan - eKnjiga

Pripovijesti za vele i male

11,35 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

Pater Tonči Trstenjak već jedno desetljeće piše kratke priče za mjesečnik Glasnik Srca Isusova i Marijina. U biblioteci „Zrno“ Kršćanske sadašnjosti 2013. godine objavljena mu je zbirka „Božićna pomoranča – priče jednog svećenika“. Njegove su priče satkane od onoga što je doživio i proživio čovjek bogat pastoralnim iskustvom i svakovrsnim događajima u tijeku 75-godišnjeg života i rada.

Nakana autora nije bila napisati priče za zabavu, nego nastojati da se u njima osjeti odsjaj življenja evanđelja u svakidašnjim životnim prilikama naših suvremenika. One nam također omogućuju da kroz odškrinuta vrata uđemo u svijet i živote ljudi očima i srcem svećenika koji već pola stoljeća obavlja zahtjevnu zadaću propovijedanja evanđelja. Literarnim oblikom priče autor evanđeosku poruku prilagođuje suvremenom čitatelju, budi u njemu osjećaje i potiče ga na razmišljanje.

Naslovi nekih u knjizi sadržanih pripovijesti jesu: ″Zaručnik u svećenike ode″, ″Rosa nebeska″, ″Dragi Bog kod šjorʹ Ante″, ″Miris ruža velikog petka″, ″Patricijina krizma″, ″Mili i zvijer″, ″Učitelji s otoka ljubavi″, ″Getsemani dr. Ivana″, ″Bakin anđeo Dragan″, ″Kako je Viktor stišao oluju″, ″Put iz tuge u radost″.

2360451
978-953-11-1417-2
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2019.