Odvažno u promjene

Jasni stavovi u teškom vremenu

8,00 €
s PDV-om
Težina: 0.24 kg

U održavanju odnosa s javnošću Crkva podliježe po mogućnosti istim osnovnim uvjetima kao i druga područja našega života. Makar vjera i religija priopćivale vlastite i nepromjenljive sadržaje, one su ipak u velikoj mjeri upućene na važeće oblike komuniciranja. Danas kada postoje različite kulturalne i religiozne ponude kršćani su pozvani na novo promišljanje o temeljima zajedničke kršćanske kulture. Ne prešućujući probleme i kloneći se beskorisnog pojednostavljivanja, jasan u svojim stavovima, kardinal Lehmann nudi u ovoj knjizi vlastite odgovore na zajednička pitanja religija i kultura u okvirima suvremenog europskog društva.

Svojom otvorenošću prema dijalogu religije i kulture kardinal Lehmann progovara o mogućem svjetskom konsenzusu, oko temeljnih kulturalnih i civilizacijskih pitanja, i o onome na čemu bi se on mogao danas temeljiti. U ozračju mnogih različitih mišljenja glas jasnoće kardinala Lehmanna mogao bi poslužiti kao orijentir mnogima kojima je na srcu budućnost ljudske uljudbe.

Iako je autor neposredno potaknut u svojim razmišljanjima problematikom koja izvire iz njemačke crkvene i društvene situacije, bezbroj dodirnih točaka s obzirom na naše domaće prilike čine ovu knjigu aktualnom i za hrvatske čitatelje.

9370100
978-953-11-0079-9
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2004.
14 x 20 cm; 188 str.
Žarišta
Crkva i društvo