Sloboda na kušnji

Autori:

Silvana Dragun
7,00 €
s PDV-om
Težina: 0.15 kg

Autorica u svojoj prvoj knjizi koja je nastala na temelju duhovnog sazrijevanja i promišljanja o različitim problemima mladih na teološki, filozofski i psihološki način daje jasan i točan prikaz stanja duha današnjeg doba. "Demaskira zlo i daje čitatelju izvanredno sredstvo ozdravljenja. Daje lijek, jer svi bolujemo, ovako ili onako, od bolesti suvremenog doba", ističe u predgovoru o. Zvonko Šeremet (SCJ).

U knjizi Sloboda na kušnji obrađuju se mladima imanentne i relevantne teme, problemi i problematične pojave s kojima se susreću, poput depresije, straha od samoće, borbe protiv pesimizma, savjesti i slobode, percepcije ljudskoga rada, pošasti novih droga, alkohola i cigareta, religije novoga doba, nasilja u društvu, bludnosti i čistoće, homoseksualnosti, homofobije i queer-kulture, pop-kulture, turbo-folka i anarhije, feminističke teologije itd.

Autorica se hrabro uhvatila u koštac s izazovima vremena u kojem živimo vrlo britkim, šokantnim i mladenački otvorenim stilom svojstvenim angažiranom vjerniku laiku. 

Ovo je druga knjiga Silvane Dragun, spisateljice, teologinje i kolumnistice iz Splita, koju smo već upoznali po književnom prvijencu “Aureola”, kazališnoj predstavi “Drhtave uljanice nekad i danas”, web-portalu “Katolički aktivist”, kolumnama u katoličkim listovima za mlade "Pogled" i "Marija".

9350450
978-953-11-0414-2
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2008.
11 x 18; 134 str.
Znakovi i gibanja