• -21,00 kn

Papa Franjo - revolucija nježnosti i ljubavi

Teološki korijeni i pastoralne perspektive

70,00 kn
49,00 kn Ušteda 21,00 kn
s PDV-om

Kardinal Kasper ovom knjigom čitateljima još više i dublje približava papu Franju po njegovoj karizmi, posebnosti i evanđeoskim krjepostima koje je prepoznao i suvremeni svijet, no on to čini analitički i postupno objašnjavajući korijene i perspektive teologije pape Franje.

Nakon što nas upoznaje s tim, kako ga on naziva, „papom iznenađenja“ koji je ujedno i papa kontinuiteta ali i reforme te se određuje prema korijenima njegove europske i argentinske teologije, pisac nas upoznaje s dvama stožernim stupovima života i djelovanja pape Franje: s izvorno evanđeoskim ishodištem kao temeljem radosti i s milosrđem kao ključnom riječi čitava njegova pontifikata.

No, osim toga on u ovoj knjizi nudi uvide u papinu ekleziologiju, nudi perspektive moguće crkvene obnove kao i ekumensko, odnosno međureligijsko  viđenje onoga što i kako djeluje papa Franjo da bi na koncu ponovno oštricu vratio temeljnim odrednicama Franjinih zauzimanja: Crkva treba biti siromašna za siromašne.

„Papa Franjo ne uklapa se ni u jednu crkvenopolitičku shemu, liberalnu ili konzervativnu. On jamči novi početak u dugoj povijesti papa, i upravo kao takav za mnoge je ljude nositelj nade i dar neba.“, kaže kardinal Kasper.

9350600
978-953-11-0949-9
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2015.
11 x 18 cm; 146 str.
Znakovi i gibanja