Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kana, kršćanska obiteljska revija, listopad 2018.

-- --

Kana, kršćanska obiteljska revija, listopad 2018.

  Listopadski broj Kane donosi obilje korisnoga i informativnog štiva za svakoga člana kršćanske obitelji. O majčinstvu piše Josip Grbac koji, među ostalim, kaže: „Gospodarstvo koje vodi brigu samo o tome što će i koliko danas proizvesti i kako će profitirati, zapravo je kratkovidno i egoistički nastrojeno. Još gore, ono reže granu na kojoj sjedi“. U tekstu razmatra pitanje žene-majke kao profesije te se dotiče aktualnog pitanja majčinstva u Hrvatskoj.

  Veći reportažni zapis o obitelji kao izvoru života i radosti, sa solinskoga susreta hrvatskih katoličkih obitelji, donosi Marija Belošević, a o mladoj obitelji koja se susrela s karakterističnim teškoćama mladih u potrazi za životom te o njihovoj radosti i kršćanskome svjedočanstvu usprkos teškoćama koje imaju s djecom može se pročitati u redovitoj rubrici „Brojni, ali svi naši“.

  O hrvatskoj političkoj jeseni u svojoj kolumni piše Tonči Tadić, a Tonči Matulić dotiče se teške teme – biskupske pedofilije kao mogućeg obračuna s papom Franjom čije je vodstvo nedavno preuzeo talijanski nadbiskup u miru Carlo Maria Vigano. Kaže Matulić: „Vigano je u (…) zamahnuo buzdovanom svojeg i tuđeg nezadovoljstva papom Franjom, ne obazirući se na to koga će pogoditi u glavu, a ciljao je upravo vrhovnu glavu, to jest samoga papu Franju“ i  zaključio kako pismo koje je dotični uputio javnosti „raskrinkava zle namjere njegova pisca te pruža eklatantni dokaz da su najveći neprijatelji Crkve uvijek bili dobro pozicionirani u samome krilu Crkve te da istinskoj Crkvi nikada nisu mogli našteti toliko takozvani vanjski neprijatelji koliko frustrirani i neostvareni vjernici, a napose klerici, bilo u individualnom bilo u kolektivnom kontekstu“.

  O Crkvi kao o „kući Božje riječi“, a u sklopu proslave 50. obljetnice Zagrebačke Biblije piše o. Bono Zvonimir Šagi.

  Izvještaj s proslave spomenute obljetnice donosi Marija Belošević.

  O četiri stoljeća kapucinske prisutnosti u Zagrebu u reportažnom prikazu piše Suzana Peran, a u sklopu listopadskih razmišljanja o misijama donesen je tekst Trpimira Alajbega o misionaru fra Iliji Barišiću kao i tekst Snježane Kirinić o prvoj pigmejskoj župi u Republici Kongo.

  O suverenosti i „generalskom zboru JNA“ kritički, angažirano i argumentirano o hrvatskoj društvenoj zbilji piše Stanko Uršić, a o Crkvi u javnosti iz svoje biblijsko-teološke perspektive piše Darko Tepert.

  U Kani svaki član kršćanske obitelji može naći dovoljno poticajnog i vrijednog štiva za sebe.


  • Nakladnik: Kršćanska sadašnjost d.o.o.
  • ISBN: / ISSN: 0353-2828
  • Kataloški broj: 1004535
  • Format: 20,8 x 27,5; 68 str.
  • Godina izdanja: 2018.
  • Uvez: Klamano
  • Područje: Časopisi
  • Biblioteka: Kana
  • Izdanje: I. izdanje, Zagreb

  na vrh
  ×
  Prijava
  Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
  ×
  Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

  Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.