Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kana, kršćanska obiteljska revija, prosinac 2012.

-- --

Kana, kršćanska obiteljska revija, prosinac 2012.

  U novome, božićnome broju Kane, toj je temi posvećeno nekoliko tekstova.
  Prije svega je riječ o poetskim tekstovima Ante Tamaruta i Stjepana Lice te o tekstu za djecu „Kameno ili srce od mesa?“ Sonje Tomić, zatim o promišljanjima Darka Gašparovića o Isusovu dolasku u ljudski svijet te o reportaži o Božiću u Ruandi.
  Tatjana Kren pak piše o Isusovu rođenju i svjetskome građanskome kalendaru u kojem donosi brojne zanimljive podatke koji se odnose kako na židovski tako i na rimski kalendar te na daljnji razvoj rada na kalendaru sve do svjetskoga građanskoga kalendara što se odnosi na međudržavni dogovor kojim se kao takav prihvaća gregorijanski kalendar.
  Adalbert Rebić u rubrici Teolog odgovara piše o dolasku mudraca s Istoka, odnosno je li riječ o povijesnome događaju ili teološkoj interpretaciji. Od božićne teme krenuo je i V. Martinac u svojemu napisu o puzajućem totalitarizmu kojega on vidi u prevladavajućoj ideologiji i u moći države.
  „Gospodo generali, hvala vam!“, naslov je redovite kolumne Josipa Grpca koji s teološke strane analizira događaje vezane uz oslobađajuću presudu hrvatskih generalima te posebno ističe snagu vjere i molitve, ali i „lekcije“ koju su generali dali dijelu naše javnosti.
  Tom se temom, samo sa socijalnog motrišta, bave i Stjepan Baloban kao i Tonči Tadić koji je svoj tekst naslovio jednostavno „Kraj rata“.
  Tonči Matulić nastavlja pisati svoj teološki osvrt o vjeri, a ovaj put moto mu je tekst sv. Pavla 2Kor 5,7 „Ta, u vjeri hodimo, ne u gledanu“.
  Vjerom se sa pastoralnog motrišta bavi i Bono Zvonimir Šagi u tekstu naslovljenom „Pedagogija vjere i vjera u pedagogiji“. Pedesetoj obljetnici početka II. vatikanskog koncila posvećen je nekoliko tekstova. Prije svega riječ je o napisu Vladimira Pavlinića koji čitateljima približava vrijeme pokretanja koncila kroz prizmu straha s jedne i nade s druge strane, a četvrti nastavak feljtona o postignućima II. vatikanskog koncila bavi se temama kao što su misno slavlje, mediji, izdavaštvo, misije, caritas, oporbe i sl
  U Kani je donesen prilog o Juliju Kloviću, najvećemu minijaturistu renesanse, a u povodu 30. obljetnice Galerije Klovićevi dvori.
  Suzana Peran približava nam lik bl. Charlesa de Foucaulda, Matija Maša Vekić portretira umjetnicu Margaretu Krstić, Zvonko Madunić Fausta Vrančića, a Hrvoje Špehar nastavlja pisati o europskim pitanjima. Ovaj put naslov njegova teksta je „Kakva Europa? Funkcionalna, međuvladina ili postnacionalna?“
  O odnosima Hrvata i Francuske u svome feljtonu upoznaje nas Franjo Šanjek, a Kana i ovaj put donosi priloge za svakoga člana kršćanske obitelji pa se i u ovome broju nalaze tekstovi odgoja djece za medije kao i ekološke teme.
  Prikazan je i rad sestara karmelićanki BSI koje se brinu da svi koji dođu u njihove domove budu zbrinuti, Marina Babić piše o utjecaju konzumerizma na djecu, a Stanko Uršić upo

  • Nakladnik: Kršćanska sadašnjost d.o.o.
  • ISBN: 0
  • Kataloški broj: 1004471
  • Format: 20,8 x 27,5 cm
  • Godina izdanja: 2012.
  • Uvez: Meki
  • Područje: Časopisi
  • Biblioteka: Kana
  • Izdanje: Zagreb, br. 12/2012

  naslovi slične tematike

  na vrh
  ×
  Prijava
  Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
  ×
  Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

  Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.