Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kana, kršćanska obiteljska revija, rujan 2017.

-- --


U novom broju Kane za mjesec rujan više je tekstova posvećeno nedavno preminulom fra Bonaventuri Dudi, dugogodišnjemu suradniku i do svoje smrti odgovornom uredniku biblioteke „Metanoja“ u Kršćanskoj sadašnjosti.

Suzana Peran piše opširniji prikaz života i djelovanja fra Bonaventure, a svoj, kako ga je nazvao „skromni zapis o fra Bonaventuri“, piše i Stjepan Lice, dok je Mirko Ivanjek prikazao njegov radi na „Zagrebačkoj Bibliji“ prikazavši osobito fra Bonaventurinu knjigu „Što je za me Biblija“, a isti mu je autor posvetio i prigodnu pjesmu.

Kana se svome zaslužnom suradniku odužila i prigodnom križaljkom naslovljenom: In memoriam velikom manjem bratu. „Ako itko u Hrvatskoj silom želi svima nametnuti svoja stajališta, onda su to oni koji ne razlikuju znanje o dinosaurusima i znanje o ispravnom moralnom ponašanju. Ili neuspješni političari koji za svoje minorne strančice na taj način žele prikupiti koji glas više“, piše u svojoj stalnoj rubrici Josip Grbac posvećenoj školi i pravima djece.

Teme politike i dvostrukih mjerila dotaknuo se u svojoj kolumni i Tonči Tadić. On, među ostalim, piše: „Svi komunistički režimi u Europi, pa tako i komunistički režim u Hrvatskoj i u bivšoj Jugoslaviji, gradili su opravdanje svojeg postojanja na borbi protiv fašizma i nacizma, ali društvo kakvo su stvarali nije imalo blage veze sa stvarnim antifašističkim vrijednostima“ i dodaje: „Republika Hrvatska ne baštini – niti želi baštiniti  Titovu verziju 'antifašizma', niti pak želi slijediti njegovo gaženje demokracije, ljudskih prava i građanskih sloboda. Upravo zato u Zagrebu svoje trgove mogu imati iskreni demokrati i antifašisti Franklin D. Roosvelt i John F. Knnedy, ali ne i Josip Broz Tito“.

O svećenicima i vjeronauku u školi piše Stjepan Baloban, dok se Tonči Matulić u svome teološkom razmišljanju bavi temom „bolne istine iz dima i pepela ljetnih požara“.

Snježana Kirinić priredila je članak o etičkome upravljanju financijama, Darko Tepert nastavlja svoju kolumnu iz biblijskoga pastorala i egzegeze te svoj tekst posvećuje kršćanskome optimizmu, a tom se temom, samo s drukčijih perspektiva, bavi i Vladimir Pavlinić koji kao uvodnu tezu navodi izreku Marka Twaina: „Čovjek koji je pesimist prije svoje četrdesetosme godine znade previše; onaj pak koji je optimist nakon toga zna premalo“.

U putopisu je prikazana Malta, donesen je poveći prikaz bazilike sv. Marije Loretske, a dan je i pregled aktivnosti i povijesnih datosti poznate trapističke opatije Marija Zvijezda u Banjoj Luci. U čemu je apokaliptičnost geopolitike SAD-a, na što ukazuju novinari bliski papi Franji te treba li beatificirati Pascala piše Snježana Kirinić.

U Kani je donesen pregršt tekstova primjerenih svakome članu kršćanske obitelji.


 • Nakladnik: Kršćanska sadašnjost d.o.o.
 • ISBN: / ISSN: 0353-2828
 • Kataloški broj: 1004523
 • Format: 20,8 x 27,5; 68 str.
 • Godina izdanja: 2017.
 • Uvez: Klamano
 • Područje: Časopisi
 • Biblioteka: Kana
 • Izdanje: I. izdanje, Zagreb

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
 • Kupujte naslove iz naše ponude
 • Primajte obavijesti o novim naslovima
 • Kreirajte svoju listu želja
 • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.