Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kana, kršćanska obiteljska revija, studeni 2016.

-- --


I ovaj broj Kane, koja obično izlazi polovicom mjeseca, propituje i donosi neke važne i aktualne teme u Crkvi i društvu, u obiteljskome i osobnome životu vjere.

Jedna od, razumljivo, naglašenijih tema u broju za studeni je i završetak Jubileja milosrđa o čemu pišu teolozi Tonči Matulić i Darko Teper, a predstavljene su i nove KS-ove knjige „Papa Franjo odgovara“ i „Milosrđe u oca Pija“.

K tome, studeni je mjesec u kojem više razmišljamo o drugome, vječnom životu o čemu, s kulturoloških pozicija, piše Darko Gašparović, a naravno da je važna tema i o žrtvi Vukovara o čemu Kana donosi razgovor sa sudionicima tih događanja.

Tonči Tadić osvrće se na politička zbivanja u nas pišući o „drugoj novoj Vladi“. On, među ostalim, naglašava kako „za hrvatsku političku scenu vrijedi pravilo: što je stranka manja, to su joj veći ministarski apetiti“, a o hrvatskoj oporbi kaže da je predvodi „lik koji je u dvama krugovima parlamentarnih izbora svojom izbornom kampanjom uništio svoju stranku, i koji je izgubio baš sve izbore na svim razinama u zadnje tri godine“.

Osvrćući se na globalna kretanja Josip Grbac u svojoj višegodišnjoj kolumni „Pitanje sadašnjeg trenutka“ piše o opasnosti rata. „Čovjek se ne može oteti dojmu da ponovno na našim vratima čujemo zveket oružja, kao pred osamdeset godina, kada je izbio Drugi svjetski rat“, započinje svoj napis Grbac i zaključuje ga primjerom pape Franje kojega naziva „svjetionikom mira“.

O fantomu sekularne države, što postaje sve veća društvena, posebice medijska, mantra, piše Stjepan Baloban.

O Crkvi koja živi iz vjere i sakramenata piše o. Bono Zvonimir Šagi, o pobliže o sakramentu svetog reda u svojim teološkim feljtonima nastavlja pisati Ivan Karlić.

Milan Šimunović također nastavlja svoje napise o obiteljskoj problematici u svjetlu pastoralne djelatnosti Crkve, a u Kani za studeni prikazano je više svetačkih likova kao što su, primjerice, Charles de Foucauld ili sv. Antun Marija Claret.

U reportaži se donosi opširniji prikaz poznatoga hodočasničkog puta svetoga Jakova prema Santiago de Composteli, odnosno prikaz veličanstvenih bazilika na tome putu kao što je ona u Burgosu.

Vladimir Pavlinić piše svoj uvijek zanimljiv i angažiran tekst „iz drugog kuta“, a ovaj put tema je o tome kako ideologije i dalje „rade“.

Kana donosi izvješće o proslavi 50. obljetnice Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica, zatim o đakovačkoj misijskoj priči kao i o velikoj izložbi „Arhitektura malog mjerila Vlade Petričevića.

I ovaj put Kana donosi obilje materijala za svakoga člana kršćanske obitelji.


 • Nakladnik: Kršćanska sadašnjost d.o.o.
 • ISBN: / ISSN: 0353-2828
 • Kataloški broj: 1004514
 • Format: 20,8 x 27,5; 68 str.
 • Godina izdanja: 2016.
 • Uvez: Klamano
 • Područje: Časopisi
 • Biblioteka: Kana
 • Izdanje: I. izdanje, Zagreb

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
 • Kupujte naslove iz naše ponude
 • Primajte obavijesti o novim naslovima
 • Kreirajte svoju listu želja
 • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.