Kana, kršćanska obiteljska revija, lipanj 2021. - ePeriodika

Autori:

1,33 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

Kršćanska obiteljska revija Kana u svojem svibanjskom izdanju istaknula je važnost i sveprisutni utjecaj medija i komunikcije, o čemu je već u uvodniku pisala glavna urednica Kane, Maja Petranović, utirući tako čitatelju put do niza zanimljivih tema u novom broju. 

Komunikacija u službi zajedništva naslov je teksta prof. Jerka Valkovića koji propituje odnos Crkve i medija, ali i značenje (suvremenih) medija, odnosno komunikacije za samoga čovjeka i društvo. Na tu se temu prigodno naslanja tekst Martina Svilanovića, Digitalna kultura – čovjek kao slika Božja ili slika algoritma? Tragom medija i komunikacije, novi broj Kane u rubrici Obiteljski savjetnik donosi i zanimljiv tekst komunikologinje Leali Osmančević – Djeca i reklame – u kojem donosi niz zanimljivih pitanja i odgovora o reklami i praćenju reakcija djece pri gledanju reclama. Rafael Rimić u Odgoju za medije, stalnoj Kaninoj rubrici, odgovara na pitanje što se krije iza profila influencera. Središnji dio Kane jest razgovor s dominikancem, dr. sc. Antom Gavrićem, a kao novi autor u svibanjskoj Kani javlja se Boris Beck vrlo zanimljivim tekstom Osmijeh jednoroga.

Čitatelj će pronaći i niz aktualnih tema iz života Crkve, društva (Opće bratstvo i vjerske istine – Josip Grbac, Zašto vjernici ne uspijevaju u hrvatskoj politici? – Kolumna Stjepana Balobana, Enciklika Rerum Novarum ima poruku i za današnje, globalizirano gospodarstvo – Krešimir Cerovac) i duhovnosti (Marija – uzor autentične vjere i poslušnosti Riječi – s. Silvana Fužinato, Poslanica Hebrejima i lik svećenika – Darko Tepert…), a tu su i stalne rubrike Putopis (Kambodža), Zdravlje, Film, Svetac mjeseca, Zdravlje i duša (Poštovanje granica – dr. Tereza Salajpal), Samo pet stvari, Putovima cjelovite ekologije (Kuhinja – mjesto duhovske obnove lica Zemlje – Đurica Pardon).

2104564
977-035-32-8200-1-00621
2806-7487
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2021.