Nebo na zemlji

Ljubiti i služiti za preobraženje svijeta

Autori:

Papa Franjo
20,00 €
s PDV-om
Težina: 0.42 kg

Nebo na zemlji knjiga je koja – riječima pape Franje – želi podsjetiti svakog kršćanina da je kraljevstvo Božje već među nama i da se posebno očituje u ljubavi i služenju ljudima oko nas.

Ljubav – primljena i darovana – jedina je pokretačka snaga koja može preobraziti svijet i dati nam predokus neba, a to je prisutnost Boga usred svojega naroda, kraljevstvo pravednosti, bratstva i uzajamne podrške.

Kršćanska ljubav  po nalogu i snagom ljubavi samoga Isusa prema nama  je za sve i uvijek.

Tekstovi su napisani nadahnjujući se na izvoru Očeve ljubavi za svu svoju djecu, a ona su pozvana tu ljubav usmjeriti prema različitim kategorijama ljudi polazeći od nepovredivog dostojanstva svih od siromaha do bolesnika, od izbjeglica do progonjenih i zatvorenih itd.

Knjiga Nebo na zemlji dio je niza „razmjena darova“ (scambio dei doni) kojima Kršćanska sadašnjost postaje dionikom velikog međunarodnog projekta Vatikanske izdavačke kuće. Niz "razmjena darova" ima ekumenski značaj i želi označiti veze koje ujedinjuju kršćane raznih vjeroispovijesti u brojnim područjima vjerskoga i društvenoga života. To jedinstvo ukorijenjeno je u krštenju i zajedničkom ispovijedanju vjere u Boga koji je Trojstvo i ljubav.

Ostale knjige iz ovog niza su MolitvaNaša majka Zemlja te Različiti i ujedinjeni.

Niz: "Razmjena darova", sv. 4

9080550
978-953-11-1761-6
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Tvrdi
2023.
13 x 20,5 cm; 281 str.
Ekumena

Možda će Vam se i ovo svidjeti

Molitva

Brzi pregled

Molitva

Standardna cijena 15,00 € Cijena 9,00 €
  • -40%
  • -40%