Zrcala i sjene vjere

20,00 €
s PDV-om
Težina: 0.55 kg

Jedno od egzistencijalnih pitanja koje čovjek u životu postavlja zasigurno je i pitanje vjere. Ono se odnosi na različite konotacije, može se vjerovati u nekoga ili u nešto. S tog gledišta može se govoriti o naravnoj i nadnaravnoj vjeri čovjeka. Ono što nadilazi ljudsku narav teško je razumjeti samo sposobnostima razuma i upravo na takvom području potrebna je vjera.

Knjiga Zrcala i sjene vjere knjiga je dviju autorica koja govori o vjeri s antropološkog i teološkog stajališta, promatra religiju iz sociološke discipline s naglaskom na sekularizaciji, i predstavlja rezultate istraživanja o vjeri i slici Boga kod mladih vjernika u Republici Hrvatskoj.

 Zrcala i sjene vjere pruža sažet govor o vjeri, i to na jednostavan i pristupačan način te ističe s kojim se problemima susreću današnje mlade generacije u življenju vlastite vjere. Knjiga je stoga značajan doprinos hrvatskoj teološkoj literaturi i to iz pera dviju mladih znanstvenica.

Martina s. Ana Begić članica je Kongregacije svetih anđela čuvara sestara dominikanki i izvanredna profesorica na Katedri moralne teologije Katoličkog Bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Miriam Mary Brgles završila je diplomski studij sociologije i hrvatske kulture završila je na Fakultetu hrvatskih studija. Doktorirala je iz područja društvenih znanosti, polje sociologija, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlena je na mjestu docenta na Odjelu za sociologiju Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta u Zagrebu.

9104620
978-953-111872-9
Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Kršćanska sadašnjost
I. suizdanje, Zagreb
Tvrdi
2024.
Izvan nizova