Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Raj na vratima Ogledi o radosti koja uznemiruje

Fabrice Hadjadj


Nova, već treća knjiga na hrvatskome jeziku, ovoga sjajnog pisca, filozofa, dramaturga i humanista, otvara nova koliko i stara pitanja, ali na način kako to, sad smo već naučili, sjajno radi Hadjadj.

Ova nam knjiga želi oduzeti sigurnost u naše zemaljske rajeve: konačno izmaknuti tlo pod našim nogama da možemo umrijeti s barem nešto malo više otvorenim ustima, s dušom koja žeđa Boga. No prije toga, dok nam je Raj još 'na vratima', upravo stoga što je već u nama i još nije, jer valja rasti u Duhu, pa i putem običnih svagdanjih događaja, valja naučiti neke važne, a tobože obične stvari, primjerice od pomodnog pozdravljanja znati prelaziti prema metafizici pozdrava. Učiti se susretanju tako da u susretima postignemo stanje u kojem jedan ne navaljuje na drugoga, nego ga prihvaća onakva kakav jest, ne izobličavajući ga. Biti svjestan da nam je svaki čovjek proročište koje govori. Kukavelj nam, zaista, može govoriti snažnije nego Pitija, samo ga treba čuti. Svađalica, koliko god bio dosadan, može vidjeti dalje nego Sibila. Pa i jednostavno time što nam kaže „Dobar dan!“.

Od istoga autora objavili smo knjige „Dubina spolova“ (2011.) i „Vjera zlih duhova“ (2013.) Hadjadj je ravnatelj Europskog Instituta za antropološka proučavanja Philanthropos u Fribourgu u Švicarskoj. Predaje filozofiju i teoriju književnosti na liceju i na Sveučilištu u Toulonu. Autor je desetak knjiga. Rođen je 1971. godine. Židov tuniškog podrijetla, obraćenik na katoličko kršćanstvo na pragu svojih tridesetih godina. Originalan je i plodan mislilac te dramski pisac kršćanskoga nadahnuća, poznat i prevođen i izvan Francuske.od istog autora

drugi kupci su kupili i ovo

naslovi slične tematike

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.