Biblija - velika slova

Stari i Novi zavjet

Autori:

48,00 €
s PDV-om
Težina: 3.50 kg

Poznata Zagrebačka Biblija doživjela je novo izdanje u novome prijelomu, većem formatu i s većim slovima.

Već se duže vrijeme u nas tražila Biblija s većim slovima, a koja bi i samim svojim formatom davala dojam svečanosti i važnosti. Upravo se takva Biblija pojavila prije Teološko-pastoralnog tjedna 2014. u Zagrebu i, sudeći prema prvim reakcijama sudionika, izazvala je pravu radost. Ona će prije svega moći poslužiti u liturgijskim slavljima kada se Riječ Božja svečano unosi u liturgijski prostor, kod svečanog navještaja ili pak zajedničkih čitanja, za razna paraliturgijska slavlja ili pak druge znanstvene i svečarske zgode kada je dobro izložiti reprezentativni primjerak Biblije.

K tome, moći će se izložiti za javno čitanje kako u  liturgijskim prostorima tako i u prostorima katehetskih i drugih određenja, a sigurno će joj se obradovati stariji ljudi ili oni nešto slabijeg vida koji će sada, bez većih napora, moći čitati Božju riječ.

Kao polazišni tekst izabran je prijevod Antuna Sovića, s tim da je Petoknjižje preveo Silvije Grubišić, Psalme Filibert Gass, a Pjesmu nad pjesmama Nikola Miličević. Novi zavjet preveo je Ljudevit Rupčić.

Dostupne boje: crna i bež

Napomena: Prilikom web naručivanja potrebno je navesti željenu boju u rubrici Komentar (3. korak web narudžbe).

9020472
978-953-11-1659-6
Kršćanska sadašnjost
III. izdanje, Zagreb
Tvrdi (crna, bordo, bež)
2022.
20 x 30,5 cm; 1559 str. (I- XX)
Biblija