Pretraži u novostima

Korizma u molitvi

- Kategorija : Novosti

Korizma je milosno vrijeme koje prethodi i oraspoložuje za slavlje Uskrsa. Vrijeme je to duhovne obnove, slušanja Božje riječi i obraćenja, pomirenja s Bogom i braćom i sestrama, vrijeme molitve, posta i dobrih djela.

U vremenu korizme svoja srca i pameti upućujemo prema Bogu i produbljujemo svoj odnos s njim. Čitanje, osobito duhovno čitanje, bitan je sastavni dio tog puta na kojem učimo više o vlastitoj vjeri i nastojimo pronaći novi žar.

Korizma je vrijeme za duhovnu knjigu. Stoga smo za Vas pripremili poseban izbor izdanja na temu molitve, duhovnosti i rasta u svetosti. Neka nas dobre knjige nadahnjuju i pomažu nam na korizmenom putu, ne samo ove korizme, nego i mnogo dulje.

Kršćanska sadašnjost u vrijeme korizme želi Vam pomoći da pronađete za sebe dobru knjigu, koja će Vam biti pratitelj na korizmenom putu.

Bilo da ste dugogodišnji vjernik ili tek počinjete istraživati kršćansku vjeru, za svakoga se može ponešto naći. Vjerujemo da će čitanje i razmišljanje o ovim djelima ne samo produbiti aš duhovni život tijekom korizme, već i potaknuti trajni rast u Vašoj vjeri nakon toga.

Mali redovnik i pitanje tišine knjiga je vrlo pogodna za korizmu i općenito za naše današnje vrijeme. Čini se da za tišinom i šutnjom čezne samo mali broj ljudi. Benediktinac Zacharias Heyes objašnjava i zašto. Njegov mali redovnik primjećuje zašto je tišina dragocjena, unatoč početnim poteškoćama. Ovo je topla knjiga prepuna humora koja pričama, mnogim praktičnim vježbama i poticajima na razmišljanje donosi mir u naš život i podsjeća na važnost tišine i šutnje.

Oluja će proći vlč. Odilona-Gbènoukpo Singboa nas uvodi u jedan blizak i razumljiv, a opet, u mnogočemu i čudesno nov pogled na našu svakidašnjicu pod aspektom milosnoga vremena priprave za slavlje najvećega kršćanskog otajstva. Izvrsno napisana, ova knjiga omogućuje dublje uranjanje u otajstvo korizme po promišljanjima o temama iz života i duhovnosti.

Budni budite i molite Tomislava Ivančića je plod više predavanja koje je autor održao voditeljima molitvenih skupina koje je okupljao od 1975. godine sve do svoje smrti. No knjiga je namijenjena svima koje zanima molitva kao iskustvo Božjega djelovanja u svijetu.

"Svijet je Božji, Crkva je Božja, i mi smo Božji. Stoga je u svijetu moguće raditi ispravno, sa sigurnošću u budućnost i opstojnost našega djela samo ako gledamo Boga u lice. Bog ide ispred nas. Mi ćemo uvijek zaostajati ako budemo gledali u ljude, u sebe i u probleme oko sebe. Dok gledamo u Boga, mi idemo", piše prof. Ivančić.

Koju god knjigu odabrali za sebe ove korizme, važno je odabrati jednu i obogatiti svoj korizmeni put duhovnim štivom uz tri stupa korizme – molitvu, post i dobra djela – koje Crkva preporučuje.

Dobrog pratitelja na korizmenom putu potražite na web stranici Kršćanske sadašnjosti.

Podjeli sadržaj