Pretraži u novostima

Kršćanska sadašnjost na Kliofestu 2024.!

- Kategorija : Novosti

Izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost dio je ovogodišnjeg Kliofesta, festivala povijesti, koji traje od 7. do 10. svibnja 2024. Jedanaesti Festival povijesti Kliofest održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, gdje je uz ostala događanja organiziran sajam knjiga na kojem sudjeluje i Kršćanska sadašnjost.

Posjetitelji će na sajamskom popustu naći niz naslova povijesne tematike na štandu KS-a u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a među naslovima na popustu našli su se tako Terra incognita, O knjigama hrvatskih glagoljaša, Židovi i kršćani - jedinstven Božji narod?, Franjevačko 13. stoljeće, Katolička crkva u Hrvata u službi mira i stvaranja samostalne Hrvatske, Povijest patrističke filozofijePovijest kršćanstva i Crkava. Od početaka do naših dana i niz drugih zanimljivih naslova.

Osim prodajnog dijela, Festival povijesti uključuje i radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce, izložbe, predstavljanja knjiga i okrugle stolove na čak dvije pozornice, tradicionalnu dodjelu nagrada povjesničarima te brojna gostovanja znanstvenika iz inozemstva. 

Sve obavijesti i poveznice na ostala događanja tijekom Kliofesta nalaze se na njihovim mrežnim stranicama, a ljubitelji povijesti ove će godine moći uživati u širokoj ponudi tema, novijih i starijih naslova iz polja povijesti i srodnih znanosti.

Podjeli sadržaj