Pretraži u novostima

Lipanjska Kana: Moć riječi!

- Kategorija : Kana

U lipanjskom broju Kane naši autori donose važne teme iz različitih aspekata kršćanske vizure. U aktualnoj svakodnevici u kojoj se očituju posljedice društvene, političke i kulturne krize koja rađa sve većim sukobima i ravnodušnošću na svim razinama, sve do naših osobnih unutarnjih dubina, papa Franjo nas, posebno enciklikom Fratelli tutti, poziva na sveopće bratstvo i socijalno prijateljstvo.

Jerko Valković piše o moći riječi jer su riječi i jezik danas postale snažno sredstvo za poticanje sukoba, potpirivanja neprijateljstava, pa čak i same mržnje, nasuprot čemu stoji kultura susreta koju zagovara papa Franjo.

Josip Grbac u Pitanju sadašnjeg trenutka piše o korijenima „Hoda za život“ koji nije ugrožavanje ničijih prava, nego je borba za dostojanstvo ljudskog života. O modernoj medicini, eugenici i pravu na pobačaj možete pročitati što je napisala Martina Vuk Grgić. Ante Jerković u svojoj kolumni kratko izlaže 5 načela kao poruku mladomisnicima, poput primjerice ovih: „Ne navikavaj se na sveto“ i „Budi čovjek molitve“.

O aktualnom uvođenju eura u Republiku Hrvatsku piše Petra Palić, a o suverenosti i kolapsu valute Stanko Uršić. Tu je i članak potaknut nedavnim navijačkim nasiljem u Hrvatskoj naslova Ekstremi navijačkog nasilja – kada stadion ruši carstvo u rubrici Pogled u prošlost; sport potiče na velika i plemenita djela, ali se njime često služi kao izlikom za nasilje, i tako tijekom cijele povijesti.

Ove i još mnoge druge kvalitetne članke možete pronaći u novom broju Kane.

Na Kanu se možete pretplatiti i primati ju svakog mjeseca na svoju adresu za svega 143 kune godišnje e-mailom na pretplata@ks.hr, a tiskano ili eIzdanje omiljene kršćanske revije može se naručiti i pojedinačno.

Podjeli sadržaj